MagicTouch – taikakosketuksella onnelliseksi

Kyrsiikö katon tekeminen porrasblokeista? Palavatko käämit mutkikkaiden hopperdropperdispenserviritelmien kanssa? Niinpä tietenkin – Minecraftin päättelemät blokkien ”oletussuunnat” kun eivät ole mitenkään ilmeisiä, kuten jokainen katontekijä (joka on selvinnyt puuhasta hengissä) tietää.

Enter MagicTouch – Etsijän tekemä pikkuplugin, jonka avulla voit käännellä ja väännellä tiettyjä blokkeja mieleiseesi suuntaan. Plugin on hyvin yksinkertainen:

1. Lätkäise blokki, jota haluat kääntää, oikealle paikalleen (välittämättä suunnasta tässä vaiheessa).
  2. Ota käteesi workbench.
  3. Kopauta workbenchillä vasenta hiirinappia käyttäen blokkiasi. Ja kas, se pyörii sittenkin!
  4. Tiettyjen blokkien kääntämisessä saatetaan tarvita SHIFT-leftclickiä (kts. alhaalta).
  5. Lähetä Etsijälle rahaa tai vaihtoehtoisesti timangeja palkinnoksi tästä nerokkaasta keksinnöstä.

Miten MagicTouch kääntää blokkeja?

• släbit: koska ne ovat puoliblokkeja, jotka voivat olla ”kiinni” sekä blokin ala- että yläreunassa, klikkaus vaihtaa släbeille tätä ala/yläreuna-asentoa
  • tukit: klikkaus vaihtaa tukin suunnan pohjois/etelä – itä/länsi – ylös/alas suuntien välillä
  • portaat:
    • klikkaus vaihtaa portaan suunnan pohjoinen -> itä -> etelä -> länsisuuntien välillä
    • SHIFT-klikkaus vaihtaa portaan suunnan oikein päin olevasta portaasta väärinpäin olevaksi. Tämän jälkeen pelkällä klikkauksella voidaan taas kiertää porrasta
  • arkut (myös trapped ja ender) sekä uunit: klikkauksella käännetään blokkia 90 astetta kerrallaan myötäpäivään
  • dispenserit, dropperit ja hopperit: klikkaus vaihtaa suunnan pohjoinen -> itä -> etelä -> länsi -> ylös -> alas välillä. Huom. myös blokin toiminnallisuus muuttuu tässä kierrossa!