Pelitcraft.fi – Tervetuloa uusille sivuille!

Wiki is dead, long live Pelitcraft.fi!

Tämmöiset näistä nyt tuli ja mikäpä olisi parempi ajankohta julkistaa uudet sivut kuin miitti!

Pelitcraft ansaitsee omat sivunsa eikä wiki-sivusto oikein taivu tarpeisiimme.  Siispä otimme käyttöön WordPress-nimisen nettiohjelman (lyhemmin WP), jonka ympärille sivut on rakennettu. WP:n avulla sivujen hallinta on suht.vaivatonta ja muokattavuus on aivan eri luokkaa kuin wikissä. WP:seen on tarjolla PALJON erilaisia lisäosia, joiden avulla sivuille on mahdollista saada jos jonkinlaista uutta toimintoa. Haluan painottaa heti kärkeen, etteivät sivut ole valmiit vaan tarkoitus on kehittää sivuja ja lisätä uusia ominaisuuksia hiljakselleen. Kehitysehdotukset ovat tervetulleita ja niitä pyritään toteuttamaan mahdollisuuksien ja osaamisen mukaan.

 

Alla muutama kysymys ja vastaus, jotka mahdollisesti pyörivät lukijoiden päässä:

Miten sivut eroavat wikistä?

 

Lyhyt vastaus: todella paljon. Pitempi vastaus: emme ole enää sidottuja wikispacesiin ja hallitsemme sivuja täysin itse. Tämä antaa meille vapaat kädet luoda sivuille melkeinpä mitä tahansa. Perustoimintaperiaate taustalla on edelleen se, että sivuston taustalta löytyy hierarkinen sivurakenne (tavallaan kuten wikissä) – nyt senkin vaan voi tehdä meidän haluamalla tavalla. 

Lisäksi, käytössämme on nyt myös blog eli tämä uutisosio, joka mahdollistaa paljon joustavamman ilmoittamisen käyttäjille emmekä ole enää niin sidottuja Pelit.fi:n forumeihin. Tällä lailla myös forumin ulkopuoliset pelaajat saadaan pidettyä paremmin ajan tasalla. 

Lisää eroavaisuuksia löytyy pilvin pimein, mutta niiden kertomiseen menisi pieni ikuisuus, joten jätetään osa käyttäjienkin löydettäväksi!

Mitä tapahtuu vanhalle wikille?

 

Ei mitään. Wiki jätetään kellumaan bittiavaruuteen nostalgian vuoksi.

Miksei minun tekemää sivua X ei ole siirretty wikistä uusille sivulle?

 

Tein osittain aika raakaa karsintaa kun siirsin sivuja wikistä, joten sivusi todennäköisesti on jäänyt vasaran alle, koska sille ei ole löydetty sopivaa osiota uusilta sivuilta. Etenkin muutamille pienille random-sivuille kävi näin. Älä kuitenkaan huoli, sivu voidaan toki siirtää uusille sivuille kunhan asiasta keskustellaan.

Kuka vastaa sivuista?

 

Allekirjoittanut, eli Tritox, vastaa sivuston tekniikkapuolesta ja toteutuksesta, mutta luonnollisesti koko ylläpito vastaa sivujen valvonnasta ja sisällöstä.

Miksi osoite muuttuu pelitcraft.fi:stä johonkin ihme cryados.nettiin?

 

Tämä on väliaikaista. Tarkoitus on, että sivut toimivat pelitcraft.fi:n domainissa (ts. osoite ei muutu) jahka palveluntarjoamme tekee tarvittavat päivitykset.

Saanko rekisteröityä sivuille?

 

Ehdottomasti! Sivuilla on se ero wikiin, että kaikki serverillä pelaavat voivat rekisteröityä sivuille. Siirry rekisteröitymään tänne ja muista lukea sivun ohjeet.

Kuinka kauan käyttäjätunnuksen vahvistamisessa menee?

 

Minuuteista tunteihin, riippuu siitä kuinka aktiivisesti uusia rekisteröintejä seurataan, mutta pääsääntöisesti päivän sisään. Jos vahvistussähköpostia ei kuulu, muista tarkistaa roskapostikansiosi.

Mitä hyötyä rekisteröitymisestä on?

 

Tällä hetkellä ei vielä kauhean suurta, mutta lisäämme vähitelleen uutta sisältöä rekisteröityneille käyttäjille. Tällä hetkellä kommentointi, projektisivut, äänestykset (kun niitä on) ja pelaajien keskustelusivu ovat sallittuja ainoastaan kirjautuneille käyttäjille.

Saanko luoda omia sivuja tai uutisia?

 

Et ainakaan heti alussa. Tällä hetkellä sivujen muokkausoikeudet on rajoitettu ainoastaan ylläpidolle, mutta kunhan saamme selvitettyä hieman jatkoa, muokkausoikeuksia tullaan jakamaan harkinnan mukaan. Sivut mahdollistavat mm. sen, että yhdellä käyttäjällä on oikeus muokata jotain tiettyä sivua, joten tulemme varmasti hyödyntämään tätä ominaisuutta.

En saanut vastausta kysymykseeni/löysin bugin/haluan ehdottaa sivulle ominaisuutta.

 

Tällä hetkellä ainoa keino saada viesti minulle tai ylläpidolle on forumit, sivuston pulinaseinä tai itse serveri. Sivuille on suunnitteilla yhteydenottolomake ylläpidolle kunhan vaan se saadaan luotua kiireellisimpien asioiden jälkeen.

 

Olen tehnyt sivuja aktiivisesti tässä nyt kuukauden päivät (joskin tulille projekti laitettiin Etsijan kanssa jo viime vuonna). Wikin artikkeleiden siirto oli isoin urakka, muuten aika onkin mennyt ulkoasun ja toiminnallisuuksien hiomisessa.  Toivottavasti siis pidätte sivuista ja toivomme, että ne ovat aktiivisessa käytössä!

Vastaa