Serveriuutisia

Ensin lyhyt päivitys vanhan serverin tilanteeseen: Serveri tuntuu nyt pysyvän n. 8-10 tuntia bootin jälkeen pelikelpoisena, mikä on tietysti aika huono suoritus. Vakiobootit palvelimella ovat klo 5 ja 15 joka päivä. Lisäsin tuonne nyt vielä uuden ajastuksen, eli serveri bootataan tästä eteenpäin tunnin välein jos ketään ei ole serverillä. Bootti kestää n. minuutin, eli jos et saa heti yhteyttä palvelimeen niin odota minuutti ja yritä uudelleen ennen kuin panikoit :)

Uuden palvelimen toimittaja ja malli on valittu. Eli tällaisen olisin nyt hankkimassa: http://www.hetzner.de/en/hosting/produkte_rootserver/ex4

CPUn pitäisi olla riittävä ja muistia on enemmän kuin tarpeeksi. Aikataulullisesti tilaan palvelimen mahdollisesti sunnuntaina ja alan asentelemaan sitä ensi viikolla heti kun pääsen siihen käsiksi. Jos mitään ihmeellisiä viivästyksiä ei tapahdu, niin alustavasti voisi suunnitella palvelimen vaihtoa ensi viikon perjantaille 14.6. Ilmoitan tästä tarkemmin kun saan uuden servun ja pääsen asentelemaan jne.

Päivitys tulee siis tapahtumaan niin, että sovittuna aikana vanha palvelin pistetään alas,  otan siitä täyden kopion ja siirrän kopion sitten uudelle koneelle. Aikaa tähän menee mitä menee, ja teen tämän siis arkipäivänä päivän aikana. Näin voin hyödyntää työpaikan nopeampaa nettiyhteyttä eikä tarvitse yrittää koti-ADSL:n läpi puskea gigatavuja tavaraa ulospäin.

11 kommenttia artikkelista “Serveriuutisia

   • Admin porukassa ei ole Linux guruja, joten Windowsiin mennään. Minulla on takana 14 vuotta työtä Windows asiantuntijana ja Microsoftin sertifikaatit löytyy. Ja näistä johtuen ei ole koskaan ollut aikaa/tarvetta opetella Linuxia. Joo maksaahan se Windows, mutta ei ole tähänkään väliin aikaa alkaa opiskelemaan Linuxia…

   • Jos osaat käyttää Powershelliä, niin silloin 10 minsan perehdyttämisellä osaat adminoida linux-minecraftia (komennot on yleensä cd, cp, mv, rm ja tietty ”java -jar minecraft_server.jar nogui”

    Periaatteessahan on sama, että kummalla tuota ajaa. Lähinnä mietin, että jos palveluntarjoaja antaa tietyn määrän prossua ja muistia, niin Windows nielaisee siitä ihan turhaan osan.

    Nim. ” 09:21:19 up 733 days omalla kaveriporukan minecraft-serverillä”

Vastaa