Serverin papan mietteitä

Huomenta, kanssakraftaajat.

Lueskelin tuossa vanhan Pelitcraftin ketjun loppuvaiheita.  Silloin ketjussa puuhattiin ja ideoitiin jo kovasti Pelitcraft 2.0:n synnyttämistä, ja muistelen olleeni alunperin vastahakoinen lähtemään uuden serverin ”isännäksi”.  Luettuani ketjun muistikuvani vahvistuivat.

Sitten pelaajien innokkuus ja oman tekemisen into veivät mennessään, ja tässä ollaan: puolitoista vuotta FragNetin serverin hallinnointia ykkösadminina takana.  Serverin hallinnointi on tuonut mukanaan paljon mukavia (jos ikäviäkin) hetkiä, ja mikä parasta: uusia kavereita, ystäviäkin.  Takana on myös kaksi varsin onnistunutta miittiä, mistä kiitos pelaajille.

Peliserverin, joka ei oikeastaan koskaan ole ”valmis” vaan ainaisessa muutoksen turbulenssissa, hallinnointi ei aina ole ruusuilla tanssimista.  Useaan kertaan on pitänyt kotona laittaa kirjastohuoneen ovi kiinni, jotta muu perhe ei kuulisi sitä kiroilun määrää, jota on tarvittu, että jälleen kerran uusi peliversio saadaan toimivaksi.  Aina on kuitenkin lopulta onnistuttu.  Olen noudattanut serverin päivittämisessä varovaista politiikkaa, emmekä ole juurikaan turvautuneet work in progress -versioihin Bukkitin suhteen.  Tämä on osoittautunut hyväksi kompromissiksi serverin vakauden ja pelin uusien ominaisuuksien suhteen.  Toivon samaa politiikkaa noudatettavan jatkossakin.

Keväällä saimme peliin hepun, jolla tuntui olevan runsain mitoin sekä energiaa että tietämystä Minecraft-serverin ylläpidosta ja aiheesta yleisemminkin.  Lisäksi tältä kaverilta syntyi välittömästi peliin uutta kivaa kiroilt…pelattavaa (MobLop, anyone?)  Haistoin Tapsa78:ssa välittömästi potentiaalin, ja vainuni osoittautui napakympiksi.

Kun lähdimme tosissaan miettimään serverikonseptin vaihtoa FragNetilta pois, haistoin oman tilaisuuteni astua hieman syrjemmäs ylläpidon keskiöstä, ja tarjosin vaihdon yhteydessä Tapsalle serverin ykkösadminin ja taloushallinnoijan roolia, minkä Tapsa otti mielihyvin vastaan.  Siitä suurkiitos sinulle, Tapsa.

Toisin kuin ykkösserverillä, tähän muutokseen ei sisälly minkäänlaista dramatiikkaa.  Tämä nyt vaan on näitä ”aika aikaansa kutakin” -juttuja.  Aion istua edelleen tukevasti adminin pallilla (auts! Sori, Sami!), ja pelissäkin minua nähdään toivottavasti enemmän kuin viime aikoina nyt, kun sain valmistumisen, naimisiinmenon ja tärkeän tanssileirin pois alta kuleksimasta.

Serverimme on kuulkaa oikein hyvissä käsissä edelleen.  Omasta puolestani kumarran ja suon nöyrän kiitoksen pelaajille, jotka tästä tekevät (ihan totta) maailman parhaan moninpeliyhteisön.  Jaksakaahan olla edelleen aktiivisia ja keksiä peliin uutta tekemistä, jottei intonne lopahda.  Minecraft ilman mielekästä porukkatekemistä on pelkkä ohjelmointilelu.  Minecraft + Pelit-yhteisö = parhautta.

Vastaa