Linjat

Metrolinjojen ja -asemien esittely

 

 

Steissi (keskusmetroasema)

 

Asema valmistui: 21.12.2011
Mukana touhusivat: YukiEiriKun, Phullis, Kelleri, Etsija
Nähtävyyksiä: Pelitcraft 2.0:n keskusta

Muuta: Vanhalla serverillä Etsijan suunnittelema keskusmetroasema näytti lähinnä MacDonaldsin drive-in-kioskilta. Siihen aikaan tosin hienointa, mitä maailmasta saattoi löytää, oli tiili…joten sitä käytettiin sitten surutta. Melko säälittävä ilmestys oli se. Uudessa Pelitcraftissa YukiEiriKun tahtoi heti alkuvaiheessa omakseen vastuullisen tehtävän uuden aseman suunnittelusta. Ja hienohan siitä tulikin – nokkelimmat hoksaavat ilmeisen viittauksen Eliel Saarisen työhön! Aseman suunnittelussa on koetettu panostaa helppokäyttöisyyteen, ja siitä kielivät alakerran lähtölaiturialueella käytetyt värikoodit. Eri ilmansuuntiin lähtevät linjat on helppo muistaa väreistä:

Pohjoinen – sininen
Itä – punainen
Etelä – keltainen
Länsi – vihreä

Steissiä kiertää lähellä asemaa myös rengasrata, joka helpottaa liikennettä Steissillä / sen kautta:

    • jos olet tulossa vaikka pohjoista linjaa kohti Steissiä ja haluat jatkaa suoraan itään kulkematta lähtöruudun kautta, kirjoita asemaa kohti tullessasi ”/st east” -> päädyt rengasradalle, ja jatkat aikaa myöten taas matkaasi itäiselle radalle
    • voit hypätä Steissillä kyytiin oikeastaan mille radalle tahansa ja kirjoittaa ennen lähtöäsi haluamasi ilmansuunnan (tyyliin menet eteläiselle laiturille ja kirjoitat ”/st north”) -> päädyt lopulta haluamallesi radalle

Metron tuttu julkisivu. Edessä metroprojektin lahjoitusarkku

 

Värikoodit vievät oikeille linjoille.

 

Northbound

 

peräpOukama

 

Asema valmistui: 2.2.2012
Mukana touhusivat: pauthority, peped, Etsija
Nähtävyyksiä: peräpOukaman äveriäs kesäasuntoalue

Muuta: EKA! Eli tämä oli serverin uutukaisen metron ensimmäinen varsinainen asema. Ja jottei suhteellisuudentaju missään vaiheessa pääsisi hipaisemaankaan arvon pelaajiamme, täytyi tämä rakentaa…veden alle. Tosin urbaani legenda kertoo, että pauthority suunnitteli ko. tilaan alunperin Hene193:n redstone-diskon kanssa katkerasti kilpailevaa lagcore-reivimestaa. Mutta näin se menee, ei voi mitään – julkiset saniteettiprojektit syövät teinien bailausmestat. Anyway, tästä tämä metro taas lähtee etenemään.

peräpOukaman äveriästä sisustusta

 

Tullipuomi

 

Asema valmistui: 12.2.2012
Mukana touhusivat: Thelacan
Nähtävyyksiä: –

Muuta: Thelacanin ideoima, melkein-härskin-kuuloinen Tullipuomi on rakennettu tarkastusasemaksi Uuteen Uljaaseen Maailmaan seilaaville laivoille. Itse aseman mekaniikat ovat täysin Thelacanin itsensä suunnittelemia ja edustavat vaihtoehtoista asema-arkkitehtuuria, jossa aseman mekaniikat on piilotettu raiteiden väliin ja alle. HUOM: Varo varastelevia mustekaloja!

Aseman katto on melko päheä

Eastbound

 

Louhos

 

Asema valmistui: 7.2.2012
Mukana touhusivat: Thelacan, Etsija
Nähtävyyksiä: /warp louhos. Tämä oli Eastbound-linjan ensimmäinen asema.

Muuta: Pelitcraft ei olisi Pelitcraft ilman älyttömiä ja osittain mielivaltaisia projekteja (ThePit ja Fulldome, anyone?). Louhos oli koko Pelitcraft 2.0:n ensimmäinen suuri voimainkoitos: serverin ensimmäisenä iltana 40 pelaajaa louhi melkoisen avolouhoksen noin kahdessa tunnissa maan pinnalta bedrockiin saakka. Louhoksen alueesta tulikin sitten saman tien serverin virallinen materiaaliresurssi: Kelleri ohjeisti ja mittaili maan alle alueen, jonka saa ajan mittaan louhia säädetystä ylätasanteesta bedrockiin asti, ja löytyneet materiaalit käytetään julkisiin projekteihin (ei rusinointia kerroksen 10 tienoilla, hyvät naiset ja herrat!). Louhoksen eristetyllä niemellä sijaitsee myös mm. puu-, lammas-, vilja-, kana- ym. farmeja, joita saa käyttää hyväkseen – kunhan huolehtii, että muille pelaajille jää aina ”täysi farmi” käytettäväkseen.

Thelacanin hissiviritys on muuten sanalla sanoen nerokas.

Yleisnäkymä asemasta hisseineen

 

Aseman vanhempi logistiikkainsinöörileipuri Thelacan poseeraa.

 

Itse asema, lähellä bedrockia mennään. Oikealla kannanotto, joka, ööh…ei liene Shadow_Lightilta peräisin!?

 

Linnake

 

Asema valmistui: 13.2.2012
Mukana touhusivat: yannerheim, Etsija
Nähtävyyksiä: Itse yannerheimin linnake on käymisen arvoinen paikka!

Muuta: Louhoksen ja Linnakkeen väliselle rataosuudelle louhittiin Statistin suunnittelema pyöreä tunneli (virallinen Pelitcraft-selitys: ”koska nyt vain sattui olemaan ylimääräistä aikaa tehdä se”), joka päättyy pään sekoittavaan nousuun meren alta kohti linnaketta. Pyöreää tunnelia saa koristaa pikselitaiteella (ei nimitageja!), ja tunnelissa onkin jo muutamia hyviä esimerkkejä koristeluista!

Huomaa käytettävyyttä parantavat ”ristikot” käynnistyslaattojen ympärillä

 

Fiskehamnen

 

Asema valmistui: 26.3.2012
Mukana touhusivat: Thelacan, Neptune13
Nähtävyyksiä: Fiskehamnen

Muuta: Fiskehamnen on Neptune13:n projekti, söötti pikku kalastajakylä, jossa on touhunnut useitakin pelaajia. Fiskehamnenin maalaishenkinen metroasema puolestaan oli Thelacanin projekti, jossa kokeiltiin täysin uudenlaista asemamekaniikkaa.

Etualalla asema, taaempana itse Fiskehamnen

 

Southbound

 

Reaktori

 

Asema valmistui: 16.2.2012
Mukana touhusivat: GreySoap, adhuin, ox991, Etsija, Tritox
Nähtävyyksiä: –

Muuta: Tämä on kusenkeltaisen foorumin muistoksi ja kunniaksi viritetyn eteläisen eli Southbound-linjan ensimmäinen asema, joka sijoittuu välittömästi spawn-alueen ulkopuolelle. Asema sijaitsee GreySoapin rakentaman reaktorin välittömässä läheisyydessä, mutta Pelitcraftin metrotoimikunta vannoo ja vakuuttaa, että aseman kautta matkustaminen – jopa siellä pysähtyminen – ei aiheuta pelaajille juuri kosmista taustasäteilyä kummempia säteilyannoksia, ja kiistää jyrkästi sitkeät huhut, joiden mukaan aseman rakentamisvaiheessa osa työmiehistä olisi kuollut tappavaan säteilyannokseen.

Reaktorin asema on nostettu kokonaisuudessaan puiselle jalustalle, mutta sillä siis ei ole mitään tekemistä taustalla näkyvästä reaktorikuilusta vuotavaan säteilyyn – jota siis ei ole.

 

Orb

 

Asema valmistui: 3.3.2012
Mukana touhusivat: VaaniLisko, Etsija
Nähtävyyksiä: Orb

Muuta: Orb on VaaniLiskon viritys, joka on hyvinkin käymisen arvoinen paikka. Keskustan rakennelmasta tulee itse asiassa jotenkin kumman…taiteellinen fiilis. Täältä eteläinen metrolinja jatkaa kohti Dragoniaa ja lukuisia kiinnostavia sivuraiteita, eli suosittelen ehdottomasti jatkamaan Orbin ihailun jälkeen matkaa eteenpäin!

Alareunassa asema, taka-alalla itse Orb. Vasemmassa reunassa Nuoksun…öööö…kartano, jonka tekemisessä ei ole ainakaan hiekkakiveä säästelty. Nuoksu on päässyt sillan alta pitkälle!

 

Dragonia

 

Asema valmistui: 12.6.2012
Mukana touhusivat: Thelacan, Etsija
Nähtävyyksiä: Dragonia!

Muuta: Dragonia on yhden hullun miehen, dragoniuksen, pähkähullu projekti; ylistys työlle, jossa ei kaihdeta edes hiirirannetta eikä känsiä. Kokonainen keskiaikainen kaupunkihan tuonne on syntymässä. Kun tulet asemalle, kannattaa käydä ihailemassa itse kaupunkia, ja varsinkin sen hullunkokoista kirkkoa. Pelitcraftin epäwirallisessa kirkonrakentamiskilpailussa on aika paha panna tästä enää suuremmaksi ainakaan.

Edes Chunkylla renderöity kuva ei tee oikeutta tälle mestalle – se on koettava paikan päällä!

 

Westbound

 

Traktori

 

Asema valmistui: 2.7.2012
Mukana touhusivat: Etsija
Nähtävyyksiä: LOLTraktori

Muuta: Westboundin eli Länsi-Metron eka! Asema sijaitsee Vodobauthin Pelitcraftiin rakentaman LOLTraktorin eli World of Tanksissa jo legendaksi nousseen tier1-tappokoneen, MS1 Leichttraktorin, sisässä.

Traktorin asema sijaitsee Traktorin sisällä. Daa-a. Yllä näkyy osa tämän peltihirviön tappavaa tulta nakuttavaa tykkitornia.