Pelitcraft Miitti 13.6.2015

Lauantaina 13.6.2015 oli taas se aika vuodesta kun Pelitcraftin pelaajat kokoontuivat yhteen viettämään mukavan viikonlopun pelituttujen kanssa. Miittipaikka oli sama kuin viime vuonna, eli allekirjoittaneen koti Nurmijärven Klaukkalassa. Koska talo ja vieraat olivat jo entuudesta tutumpia kuin vuosi sitten ei taloa tarvinnut esitellä ja päästiin nopeammin yhteiseen hauskanpitoon. Lautapelit olivat tämänkin illan suosituin ajanviettotapa, ja ensimmäisenä lähdettiin rakentamaan muinaisia ihmeitä 7 Wonders pelissä. Tiukan pelin voittajaksi nousi Krissu86.

SAMSUNG CSC

7 Wonders. Vasemmalta: Senorankka, PsychoLynx, Raechan, Krissu86 ja Etsija

7 Wonders on loistava peli joka toimii hyvin 2-7 pelaajalla. Kortteja pelataan ja niillä rakennetaan kaupunkin resurssituotantoa, kauppapaikkoja jne. Ja aina välillä soditaan naapureiden kanssa kuten hyviin tapoihin kuuluu. Lopulta sitten summataan pisteet ja julistetaan voittaja. Pelin jälkeen odottelimme vielä Shinoobyä saapuvaksi ja odotellessa pelattiin sitten vielä erä Saboteuria. Saboteur oli viime miitin suosikkipeli ja toimi edelleen hyvin. Pelissä siis louhitaan tunneleita ja yritetään löytää kultaa. Tai jos satut olemaan sabotööri niin haluat estää kullan löytymisen. Erittäin hauska ja nopea korttipeli, suosittelen. Kun Shinoobykin pääsi perille aloimme valmistella ruokailua. Isännän järjestellessä astioita, työvälineitä ja työskentelymusiikkia vieraat kasasivat nopeasti salaatin ja sitten voitiinkin aloitella grillaamista.

Sää suosi ja ulkona terassilla oli mukava nauttia hyvästä grilliruuasta. Ruokailun yhteydessä sitten suunniteltiin tulevaa serveripäivitystä ja parannettiin maailmaa.

_MAN0035

Vasemmalta: Raechan, Etsija, Tapsa78, Shinooby, PsychoLynx, Senorankka, Krissu86

Tässä vaiheessa LordIban liittyi seuraamme suoraan Tartosta Skypen välityksellä. Pian joukkon liittyi myös Makrocow tyttärensä kanssa, joka myös on Pelitcraftistä tuttu nimimerkillä Talvikki.

_MAN0038

Ruokailun jälkeen koettiin kauhunhetkiä kun talon pimeään nurkkaan ilmestyi Creeper keskellä päivää!

_MAN0050

 

Seuraavaksi tapahtumat menivät vielä kummallisempaa suuntaan kun paikalle teleporttasi enderman joka alkoi taistella Creeperin kanssa!

SAMSUNG CSC

Kun tästä välikohtauksesta oli selvitty, päätettiin siirtyä pihalle ja pelata mölkkyä. Ensimmäisessä erässä pelaajat taisivat olla aika pahasti talven jäljiltä ruosteessa, koska yksitellen pelaaja tippuivat pois hutien myötä kunnes vain yksi pelaaja oli jäljellä ja illan isäntä Tapsa78 julistettiin voittajaksi. Toisessa erässä siirrettiin aloitus lähemmäksi ja osumatarkkuus parani. Näin peli saatiin pelattua oikeasti loppuun asti ja voittajaksi nousi Makrocow.

 

Mölkky on tunnetusti raskas laji, joten sen jälkeen olikin tarpeen käydä saunassa. Saunan jälkeen ilta jatkui nostalgisissa merkeissä kun henkiin herätettiin muinainen pelikone noin kolmenkymmenen vuoden takaa. Super Mario Bros toimii aina vaan. Monet alkoivat tuntea itseään vanhoiksi ja dementian ensioireitahan on se kun ei enää muista ulkoa kaikkia Marioon piilotetuja lisäelämiä ja muita salaisuuksia…

_MAN0066

Ilta jatkui rauhallisesti lautapelailun merkeissä. Uusia pelejä ei enää saatu pöydälle kaivettua kun haluttiin saada kaikki pelaajat mukaan ja talosta ei löytynyt kuin yksi peli joka veti 8 henkeä, Saboteur. Tämän jälkeen otettiin vielä yleisön pyynnöstä toinen peli 7 Wondersia. Tällä kertaa voittajaksi nousi sotajoukoillaan naapurit jyrännyt Raechan. Senorankka jäi vain kahden pisteen päähän, ja kolme adminia näyttivät taitonsa keräämällä täsmälleen saman verran pisteitä ja jakamalla kolmannen sijan. Tuorein admin Shinooby ei selkeästikään vielä hallinnut tätä taktiikaa ja tiputettiin viimeiseksi.

Kun ihmeet oli rakennettu tuli taas nälkä ja grilli lämmitettiin uudelleen. Ruokailun jälkeen ilta oli jo pitkällä ja päätettiin lopultakin alkaa töihin. Läppärit kaivettiin esiin ja hypättiin testiserverille rakentamaan tulevan 1.8 maailmaan spawnia ja suunnittelemaan ensimmäisen illan rakennussuunnitelmaa. Ja paljon hienoja suunnitelmia saatiinkin aikaiseksi kun oli kerrankin kaikki adminit saman pöydän ääressä vielä aktiviisilla vipeillä vahvistettuna. Puolen yön aikaan alkoi sitten loppua sähkö koneista ja ihmisistä ja päätettiin aloittaa nukkumapaikkojen etsintä.

Kun aamulla saatiin kaikki hereille ja aamupala syötyä jatkui palvelinuudistuksen käytännön toteutuksen suunnittelu. Palvelinta viriteltiin ja spawnia rakenneltiin. Samalla tuli ohimennen huomaattua ihan pieni ongelma 1.8 testiserverillä. Päivitys oli rikkonut kaikki tekniset kyltit, eli sellaiset olennaiset asiat kuten Lockette, Train Carts, Craftbook jne. Arvatkaa miksi meillä on testiserveri jossa ylläpito viettää välillä turhankin paljon peliajastaan… No nopea Googletus kertoi, että emme olleet yksin ongelman kanssa ja keinot ongelman korjaamiseenkin löytyivät. Ylläpidon suunnittelupäivän lopputuloksena meillä on nyt siis hyvät suunnitelmat siitä miten saadaan palvelin päivitettyä uuteen aikaan. Ja tämä olikin miitin yksi tärkein anti.

SAMSUNG CSC

Kiitoksia taas kerran kaikille mukavasta viikonlopusta! Oli hienoa nähdä taas muita pelaajia ja viettää aikaa yhdessä. Ja palvelinuudistuksen suunnittelu toimi kyllä huomattavasti paremmin saunan lauteilla kuin TeamSpeakissa :D

SAMSUNG CSC

 

Tapsa78

 

 

Vastaa