Geokatkoily

Geokätköilyä Pelitcraftissa

 

Tämä sivu on omistettu Pelitcraftin geokätköily-harrastukselle. Harrastuksella on oma vastineensa tosimaailmassa, jossa kätköilyyn käytetään esimmäkseen GPS-vastaanottimia. Luonnollisesti Pelitcraftissa moisia ei tarvita, koska Minimap ja F3. Näin ollen itse kätköjen löytäminen on huomattavasti helpompaa kuin ”tuolla ulkona”, joten kätköjä suunnitellessa ei ole mitään syytä tehdä ns. tradikätköjä, joiden koordinaatit annetaan selkokielisinä, vaan kannattaa suosia ns. mysteerikätköjä, joiden koordinaattien ratkaisemiseksi tarvitaan pelaajalta joko älynystyröitä, perslihaksia ja vahvoja juoksujalkoja, tai kaikkia näitä.

Makrocow aloitti geokätköilyn serverillämme jo ansiokkaasti hermoja raastavalla tehtävällään, jonka allekirjoittanut vipu00:n kanssa voitti (yksi viikonloppu niitä #)¤#”&”&#&/ kätköjä haeskeltiin kahden ihmisen voimin!). Oma ensimmäinen geokätköni, jonka laitan kaikille malliksi tälle sivulle, on paaaaljon helpompi. Se kuuluu mysteerikätköjen joukkoon ja vaatii jotain perustietoutta serveristä – mutta myös nopsia jalkoja ja kärsivällisyyttäkin. Kätkökuvaus toimii samalla mallina tuleville kätköille. Toivoisin kätköttäjien käyttävän melko lailla samankaltaista formaattia sekä täällä wikissä että itse kätköjen toteuttamiseen itse pelissä. Toki luovuutta saa käyttää, mutta jonkinlainen mahdollisuus ”vieraskirjaan” tulisi kätköllä olla.

Pitemmittä puheitta – olkaa hyvät! Tulevia kätköjä odotellessa. Käyttäkää mielikuvitusta miettiessänne keinoja ”salata” kätköjen koordinaatteja.

 

Geokätkö n:o 0: Pelitcraft tutuksi

 

Difficulty: 2/5
Terrain: 1.5/5

 Tämä geokätkö testaa Pelitcraftin perustuntemustasi. Ihan ekalla loggauksella et vastauksia allaoleviin kysymyksiin löydä, vaan ”paikallistuntemusta” tarvitaan, ja joudut hieman töihinkin vastauksia hakiessasi!

Admineita serverillämme on a kappaletta.
Serverimme avattiin b.joulukuuta 2011.
Tuija Lindénin aukiolla on c lyhtypylvästä.
Labyrintin Wall of Fame -seinillä on yhteensä d lyhtyä.
Possujunan kierrosaika sekunteina on e.
Steissi-Traktori metrolinjaa valaisemassa on f kurpitsaa.
Spawnin pilvenpiirtäjä-Tornin hississä on g kerrosta.
Taideteoksia Kurasmasta löytyy h kappaletta.
Serverikaupassa on i ikkunaa.
Kielenhuoltokeskuksen Ookkonä-kerroksessa on yhteensä j kirjahyllykköä (siis hyllyköitä, ei hyllyblokkeja).

x = e – 2g – 54a – 8h – 10b
y = 64
z = 2c – 2id – 11j + 7f