Rakennuspeli

Punakivi-guru SethBlingin alunperin rakentama The Building Game löytyy myös Pelitcraftistä. Peli ei ole täysin identtinen alkuperäisen kanssa, vaan tämä versio toimii Bukkitin pluginina ja käyttää paperilappujen sijaan komentoja. Mistä on siis kyse? Vilkaise tämä video tai ainakin sen alku niin saat hyvän käsityksen: https://www.youtube.com/watch?v=qBOHvRQ3orE

Pelin idea on kaikessa yksinkertaisuudessaan seuraava: Jokainen pelaaja antaa pelin alussa rakennusidean, jotain minkä pystyy fyysisesti rakentamaan Minecraftissä. Toinen pelaaja yrittää sitten rakentaa sen, ja seuraava arvaa mitä rakennelma esittää, seuraava rakentaa arvauksesta jne. Esimerkiksi näin: Pelaaja A antaa rakennusidean. Idea kerrotaan pelaajalle B, joka pyrkii toteuttamaan sen parhaansa mukaan annetussa aikarajassa. Sen jälkeen pelaaja C tulee huoneeseen, ja yrittää arvata mitä rakennettiin. Pelaaja D saa tämän arvauksen, ja yrittää rakentaa sen. Sitten pelaaja E antaa arvauksen, F Rakentaa ja lopuksi G arvaa. Täydellisessä pelissä on siis aina seitsemän pelaajaa, kolme rakennuskierrosta  ja lopuksi katsotaan miten se alkuperäinen idea selvisi alusta loppuun. Eli rikkinäinen puhelin rakennuskilpailuna.

Pelitcraftissä oleva Plugin mahdollistaa pelin pelaamisen myös kolmen ja viiden hengen peleinä, mutta tällöin rakennuskierroksia on vähemmän. Parhaimmillaan peli on kuitenkin seitsemällä pelaajalla. Pelaajat rakentavat luovassa tilassa, eli saa lentää ja käyttää vapaasti kaikkia materiaaleja. Rakennusaika on rajattu kahdeksaan minuuttiin, joten liian isoa rakennelmaa ei kannata yrittää tehdä. Pelin päätyttyä voitte tutkia eri ideoiden toimivuutta ja arvauksia pelin neuvomilla komennoilla. Yleensä pelin aikana käydään mielenkiintoista keskustelua Teamspeakissa, joten sen käyttö on suositeltavaa maksimaalisen hauskuuden saavuttamiseksi :)

Pelissä tulee noudattaa seuraavia sääntöjä:

 • Idean pitää olla fyysisesti rakennettavissa (ei siis abstrakteja käsitteitä)
 • Idea tai arvaus ei saa olla epämääräinen, kuten esimerkiksi: Hilavitkutin, joku, wtf, ???
 • Jos sinulla ei ole mitään käsitystä mitä rakennus esittää, pitää sinun kuitenkin arvata jotain rakennuskelpoista, muuten seuraava pelaaja ei voi rakentaa!
 • Kylttien käyttö on estetty, jotta ideoita ei voi kirjoittaa työn viereen.
 • Älä poistu kilpailusta kesken pelin home, spawn jne. komennoilla ettei peli sekoa.

Peliareenoille pääsee Seikkailumaan linnan kellarista. Löydät alimmasta kellarista ao. kylttiseinän.

BuildingGame

Peli kannattaa aloittaa kyselemällä kiinnostuneita pelaajia chatissä. Katsokaa miten monta pelaaja saatte kasaan, ja valitkaa sitten sopivan kokoinen areena. Huomatkaa, että areenan pitää täyttyä jotta peli pääsisi alkamaan! Peliin liitytään siis klikkaamalla areenan kylttiä hiiren oikealla. Pelin aikana peli neuvoo sinulle mitä komentoa pitää seuraavaksi käyttää jotta peli etenee osaltasi. Käytännössä tarvitset eri vaiheissa seuraavia komentoja:

 1. Ideointivaihe: /bg game idea <ideasi>
 2. Rakennusvaihe, kun olet valmis: /bg game ready
 3. Arvausvaihe: /bg game guess <arvauksesi>
 4. Katseluvaihe:
  1. Miten idea selvisi: /bg game results #
  2. Hypi huoneista toiseen: /bg game room #
  3. Kun haluat poistua: /bg game leave

Peliä on mahdollista päästä katsomaan käyttämällä warppia buildinggame. Saavut tasanteelle, jossa olevalla komentokuutiolla saat itsellesi luovan tilan käyttöön. Tarvitset tätä jotta voit lentää maailmassa. Katsoja ei saa mitenkään vaikuttaa pelin kulkuun antamalla chatissä tai TS:ssä vinkkejä. Huoneiden seinien tai kattojen rikkominen on myös ehdottomasti kielletty! Maailmasta pääset pois home, warp tai spawn komennoilla.

 

Vastaa