Nettisivut ja uusi serveri

Uuden palvelimen käyttöönotto aiheuttaa muutoksia myös nettisivuille. Näistä akuutein tapahtuu joko tänä iltana tai viimeistään huomenna:

pelitcraft.fi lakkaa toimimasta joksikin aikaa ts. uudelleenohjausta sivuston nykyiseen sijaintiin (pelitcraft.cryados.net) ei tapahdu. Sivut toimivat kuitenkin normaalisti suluissaolevassa osoitteessa.

Syynä tähän on se, että vaihdamme pelitcraft.fi:n nimipalvelimet osoittamaan uuden palvelimen vastaaviin. Tänä säätöaikana uudelleenohjaus ei siis tapahdu, mutta kunhan Tapsa saa säädetty uuden myllyn kohdilleen, uudelleenohjaus pistetään taas päälle. Tässä ei välttämättä kestä edes kauaa, mutta ilmoitan asiasta varalta kuitenkin, jos ihmiset ihmettelevät asiaa.

Mutta moni tosin varmaan ihmettelee jo, että mikseivät sivut toimi vielä(kään) pelitcraft.fi-domainin alla. Noh, tämähän johtuu yksinkertaisesti siitä, että käyttämäni palveluntarjoaja on suomeksi sanottuna PASKA eivätkä heidän tekninen puoli ole saanut aikaiseksi muuttaa käyttämääni domainparkkia alidomainiksi n. neljässä viikossa. Näin ollen kerta heille ei näytä raha kelpaavan, niin olen päättänytkin lopettaa ko. palveluntarjoajan käyttämisen pelitcraft.fi:n osalta ja siirrämme myös nettisivut uudelle palvelimelle. Olen itse pähkäillyt nettisivujen tulevaisuuden näin:

  1. Kun palvelinsiirto on saatu tehtyä kaikessa rauhassa, siirrämme myös nettisivut uudelle palvelimelle, joka tarkoittaa mm. sitä, että pelitcraft.fi on vihdoinkin aidosti käytössä eikä enää pelkästään uudelleenohjaa liikennettä.
  2. Vanhat sivut (pelitcraft.cryados.net) jäävät henkiin siinä määrin, että sivuilla ei tule olemaan varsinaista sisältöä vaan ne tulevat toimimaan hätätiedotuskanavana, jos kohtaamme tilanteen, että uusi palvelin on totaalisesti matalana. Vaikka munat ovatkin samassa korissa, niin näin käytössä on kuitenkin jokin keino pitää ihmiset perillä siitä missä mennään.

 


 

Muista asioista voisin mainita sen verran, että osa on varmaan huomannutkin muutoksen valikossa, että siitä on kadonnut Ohjeet ja tilalle on tullut Resurssit. Tein tämän muutoksen ihan takia, että valikon alle voi nyt niputtaa muitakin kuin pelkkiä ohjeita (ja niitä on joitain jo suunnitteilla). Ja jos totta puhutaan, Minecraftin versiot ja tekstuuripaketti-sivut eivät olleet kyllä kovin ohjemaisia.

Tämän lisäksi siirsin Julkiset farmit-sivun ohjeiden alle ja lisäsin sinne ihmisten ilmoittamat farmit. Kiitokset kaikille vastaajille! Koetan pitää sivua mahdollisimman lyhyenä, joten karsin teidän kuvauksia aika rankalla kädellä ja koska jotkut eivät olleet antaneet farmeille nimeä, käytin oman käden oikeutta nimeämisessä. >:)

Niin, ja sivulla on kommentointi sallittu, että jos Sinulta löytyy farmi, jonka haluat lisättävän sivulle, jätä toki siitä tarpeelliset tiedot sivulle. Danke schön!

Yksi kommentti artikkelista “Nettisivut ja uusi serveri

Vastaa