Säännöt

[toc]

Pelitcraftin säännöt

  1. Ei griefausta tai varastamista! Suhtaudumme tähän erittäin vakavasti. Kyllä sinuakin ketuttaisi, kun olet käyttänyt paljon aikaa ja vaivaa rakentamiseen ja sitten joku tulee ja rikkoo rakennuksesi tai varastaa tavarasi. Tämä koskee myös vesi- ja laavaämpärien kaatamista niille kuulumattomille paikoille.
  2. Huijausmodit, läpinäkyvät tekstuuripaketit (x-ray) ja bugien hyväksikäyttö on kielletty.
  3. Älä spämmää tai mainosta chatissa.
  4. Ei säädyttömiä rakennuksia/skinejä (kuten sukuelimet, hakaristit jms).
  5. Älä tee ansoja muille pelaajille.
  6. Turhien 1×1 ja 2×2 kuilujen sekä tornien tekeminen on kielletty.
  7. Älä rakenna liian lähelle kenenkään rakennelmaa ilman lupaa.

Terve maalaisjärki on suotavaa pelatessasi serverillä ja sitä käyttämällä selviät pitkälle. Jos kuitenkin eteesi tulee jokin ongelma, ota yhteyttä joko moderaattoriin tai adminiin privaviestillä. Turha on myös kuvitella, että emme saisi selville kuka on sääntörikkomusten takana. Jos jotain sattuu, niin rehdisti nykäisemään moderaattoria tai adminia hihasta, niin katsotaan mitä saamme aikaan. Jos heitä ei sillä hetkellä ole paikalla, käytä /report komentoa.

 Uusien pelaajien täytyy näiden sääntöjen lisäksi tutustua myös Uuden Raivajaan Pelioppaaseen (U.R.P.O). Tämä suurteos pitää sisällään olennaisimmat asiat mitä uuden pelaajan tulee tietää Pelitcraftin serveristä.

Tonttien varauspolitiikasta

Tonttien varaaminen omille rakennuksille on Pelitcraftissa periaatteessa vapaata, tai ainakin löyhästi säänneltyä. Noudata kuitenkin seuraavia sääntöjä, niin ylläpidon ei tarvitse räjäyttää hienoa taloasi palasiksi:

  1. Keskusta-alueella rakentaminen on luvanvaraista (ehdotuksia saa antaa ylläpidolle)! Keskustan reunamien lähiöistä löytyy muutamia vapaita tontteja.
  2. Jos olet varaamassa tonttia lähiöiden ulkopuolelta, tarkista ensin, ettei siinä muutaman blokin päässä rajastasi ole naapurin tonttia. Kaikki eivät pidä siitä, että heidän ah niin ihanan rauhalliseen erakkokotiinsa tunkee naapuri viereen lapsikatraineen ja asuntovaunuineen möykkäämään. Eli jos näet naapuritontin, ota yhteys tontin omistajaan (kts. kohta 3).
  3. Tonttien merkintä: Ei pelkkiä soihduista maahan tehtyjä tontin rajoja ilman omistajamerkintöjä! Ne tullaan ylläpidon toimesta poistamaan. Merkitse tonttisi jollain selkeästi maastosta erottuvalla tavalla, ja signeeraa alue, jotta mahdolliset naapurit voivat tarvittaessa ottaa yhteyttä sinuun. Kylttejä kannattaa laittaa esim. rajoille ja alueen sisäpuolelle sekaannusten välttämiseksi, varsinkin jos alueesi on iso. Esimerkki selkeästi merkatusta tontista:
Oikea oppinen varaus
Oikea oppinen varaus

 

Rakennusten signeeraus

Yleisesti on todettu hyväksi tavaksi, että pelaajat signeeraisivat rakennuksensa. Tämä ihan sen vuoksi, että wanhalla serverillä jäi monta alkuaikojen dirttitönöä ja cobblekuutiota “vaille omistajaa” – kun nuo modetyökalut, jotka loggaavat sitä, kuka mitäkin on rakentanut, ovat toisinaan hiukan oikukkaita. Olisi hienoa, jos meille kaikille (ja myös rakentajille) jäisi selkeä jälki siitä, kuka on tehnyt mitä ja milloin. Ei tarvitsisi sitten arvuutella rakennuksen tekijää vaan voitaisiin antaa täysi kunnia sille, kenelle se kuuluu! Tämä ei ole siis vaadittu käytäntö, mutta erittäin suotava tapa.

Rakennukset tulisi signeerata tyyliin:

  • Milloin rakennus on aloitettu
  • Mikä rakennus on kyseessä
  • Nickname

Siis esimerkiksi

20.12.2011
Oikeustalo
Nakke Nakuttaja