Posti

Postimies Pate

 

Kusti polkee ja posti kulkee

 

Citizens-pluginin myötä olemme saaneet (ja saamme jatkossa lisää) serverille koko joukon todella coolia NPC-toimintaa. Esimerkkinä tästä on uusi postijärjestelmä: manuaalisesti kannettu NPC-posti.

Tämä on toteutettu Postal-pluginilla. Pluginin toimintaperiaate on seuraava: vanhan serverikaupan tiloissa toimii koko serveriä palveleva Keskuspostitoimisto. Samoissa tiloissa on paikallinen postitoimisto nimeltä Keskus, ja muita paikallisia postitoimistoja perustetaan tarpeen mukaan lisää. Tällä hetkellä postikonttori- ja osoiteverkosto näyttää tältä:

Postiverkko

Postijärjestelmä on hierarkinen ja koostuu keskuspostiasemasta ja paikallisista postitoimistoista. Postimies Patet jakavat postia paikallisten postitoimistojensa alueella kävellen. Kaikki reitit paikalliselta postilta kunkin postilaatikon luo on määriteltävä erikseen, ja sen tekee toistaiseksi ylläpito pyynnöstä. Postimiehet kulkevat siis jalkaisin, joten paikallisesta postitoimistosta kanto-osoitteeseen on voitava kävellä. Postilaatikko voi sijaita myös rakennuksen sisällä ja välissä voi olla portaita, mutta hissejä, minecarteja tai veneitä postimiehet eivät osaa käytellä.

 

‍Postilaatikon (ja reitin) tekeminen

 

Paten reitit on lisättävä käsin, ja sen tekee toistaiseksi ylläpito. Ota yhteyttä ylläpitoon, niin katsomme, voidaanko uusi laatikko lisätä jo olemassaolevan paikallisen postitoimiston alueelle vai kannattaako seudulle perustaa uusi postitoimisto. Näin aluksi sallimme yhden osoitteen per pelaaja. Yhteisöille voidaan myös perustaa oma postilaatikko, jos tarpeelliseksi katsotaan.

 

‍Olemassaolevan osoitteen selvittäminen

 

/tlist – listaa kaikki paikalliset postitoimistot
/alist tston_nimi – listaa kaikki postiosoitteet, joihin postia kannetaan tästä postitoimistosta

Esimerkki: “/tlist” antaa kaksi postitoimistoa, “Keskus” ja “Uus_Pelittila”. “/alist Keskus” antaa osoitteet “Etsija_Kh” ja “Yllapito”. Etsijan postilaatikko siis sijaitsee “Keskus”-nimisen postitoimiston alueella osoitteessa “Etsija_Kh”.

 

Postin kirjoittaminen ja lähettäminen

 

  1. Tarvitset Book and Quillin. Kirjoita siihen viestisi ja signeeraa se.
  2. Ota signeeraamasi Book and Quill käteesi ja kirjoita /addr Toimiston_nimi Osoitteen_nimi. Esimerkki: “/addr Keskus Etsija_Kh”. Plugin osaa täydentää merkkijonoja, joten voi olla, että vähempikin kirjainpäärä riittää, vaikkapa “/addr Ke Ets”. Jos plugin ilmoittaa sinulle väärän osoitteen, sen voi aina kirjoittaa uudestaan.
  3. Vie postisi lähimpään postilaatikkoon. Mikä tahansa pluginin ymmärtämä postilaatikko käy. Tulemme merkkaamaan kaikki postilaatikot serverillä “Postilaatikko”-kyltillä. Voit viedä postisi myös lähimmälle postiasemalle, niissä on postilaatikot (arkut) myös.
  4. Aikanaan posti saavuttaa oikean osoitteen, ja siellä Postimies Pate merkkaa saapuneen postin redstone-soihdulla, jonka ystävällisesti laittaa arkun viereen.

 

Kuriiriposti

 

Pate voi toimittaa muutakin kuin kirjoitettua meiliä – kaikkea mitä yhteen arkkuun mahtuu! Kuriiriposti käyttää siis arkkuja tavaroiden toimittamiseen.

Tavaroiden lähetys:

  1. Laita yksi arkku mihin tahansa haluat (sillä ei siis ole mitään väliä, mihin arkku laitetaan – postimies ei käy itse lähetysarkulla lainkaan).
  2. Laita tavarat, jotka haluat lähettää toiselle pelaajalle / toiseen postilaatikkoon, tähän arkkuun.
  3. Mene seisomaan ihan arkun viereen ja kirjoita “/package postikonttorin_nimi osoite [pelaaja]”. Jos siis haluat lähettää ruusuja ylläpidolle -> “/package Keskus Yllapito”. Jos taas haluat lähettää kaktuksen Makrocow:lle -> “/package Uus_Pelittila Makro_Villa Makrocow”.
  4. Plugin luo lähetyskuitin ja antaa toisen kopion sinulle ja laittaa toisen kopion tähän arkkuun. Huom. arkkuun ei voi tämän jälkeen enää lisätä tavaraa, koska kuittiin on jo kirjoitettu kaikki arkun sisältö, joka lähetetään. Kannattaa tarkistaa kuitista, että lähetyslista on oikein.
  5. Vie kuitti mihin tahansa toimivaan postilaatikkoon.
  6. Pate hakee aikanaan postilaatikosta lähetyskuitin, poistaa lähetysarkun sieltä, mihin se oli laitettu, ottaa sen kantoon ja toimittaa lähetysosoitteeseen.

 

Tavaroiden vastaanotto:

  1. Kun Pate on valmis toimittamaan lähetyksesi perille, sinulle ilmestyy arkun saapumisesta kuitti. Avaa se, siinä on tietoa saapuneesta tavarasta ja ohjeet vastaanottoon.
  2. Mene paikkaan, johon haluat arkun toimitettavaksi ja kirjoita “/accept”. Arkku tavaroineen ilmestyy eteesi. Jos kirjoitat “/refuse”, arkku palautuu lähettäjälle.