Esittely

Mikä on Pelitcraft?

 

Pelitcraft on Pelit-lehden tilaajista koostuvan yhteisön perustama Minecraft-moninpelaajaserveri. Vuosien varrella pelaajakuntamme on laajentunut myös Pelit-lehden tilaajien ulkopuolelle, ja nykyään pääsyvaatimuksena ei enää ole Pelit-lehden tilaaminen. Pelit-lehti on kuitenkin lähellä palvelimemme pelaajien sydäntä, kuten alla oleva kuva päämaailman keskustasta hyvin kertoo. Palvelin on avoinna kaikille, mutta rakennusoikeudet saa ainoastaan hakemuslomakkeen kautta. Jäsenyyden hakemisesta voit lukea lisää täältä.

MDK:n tekemä renderöinti museoidun Pelitcraftin-maailman keskustasta

Palvelin tarjoaa Minecraftin hengessä vapaata rakentelua, mutta myös paljon muuta toimintaa. Päämaailma on turvallinen paikka aloittaa, ja kun rohkeus kasvaa ja varusteet on hyvät voi siirtyä Wildernessiin tai Uuscraftiin elämään mobien parissa. Tai jos puhdas survival kiinnostaa, niin toki sen ensimmäisen majan saa suoraan sinnekin rakentaa. Palvelimelta löytyy myös tekemistä erilaisten aarteenetsintöjen ja seikkailuratojen muodossa. Automaattisia nälkäpeliareenoita löytyy myös PvP taisteluista kiinnostuneille. Palvelimella järjestetään hyvin säännöllisesti erilaisia tapahtumia ja kilpailuja, joten toimintamme on hyvin monimuotoista.

Palvelimen serveritila on vuokrattu ulkomailta, eli kenelläkään ei pyöri serveripömpeliä kotinurkissa pölyä keräämässä. Tarkoittaa kuitenkin sitä, että palvelimesta pitää maksaa vuokraa, eli toiminta pyörii pelaajien vapaaehtoisilla lahjoituksilla. Palvelimen ylläpito koostuu vapaaehtoisista, innokkaista ja osaavista henkilöistä, jotka tekevät “duunia” ihan omalla vapaa-ajallaan ja ilman minkäänlaista rahallista korvausta.  Ylläpitoon kuuluvat seuraavat henkilöt:

Admin 1: Etsija – entinen pääadmin ja serverin pappa, jonka kontolla on mm. metron toiminta. Etsija on suurin syy siihen, miksi Pelitcraft 3.0 on päässyt sinne asti missä palvelin on tänä päivänä (hyvässä mielessä).

Admin 2Tapsa78 – Nykyinen serverin pääadmin. Hän hoitaa serverin vuokrauksen, rakentaa ja testaa uusia serveriversioita sekä hoitaa pääasiassa serveripäivitykset. Myös tunnettu pirullisten sokkeloiden ja pulmien rakentajana.

Admin 3: Shinooby – Yön tumma ninjapinja, joka pitää vanhoista asioista ja järjestyksestä. Säännöllisten tutkimusretkien järjestäjä, joissa porukka kulkee hepoilla vanhoja maailmoja läpi.

Admin 4: PsychoLynx– Punakivivirityksillä tunnetuksi tullut PsychoLynx vahvistaa admin-tiimiä ja virittelee uusia modattuja palvelimia ja niiden päälle rakennettuja minipelejä muiden kauh…riemuksi.

Moderaattorit: adhuin, Dragonius, Damnwil, LordIban,  Macrocow, ja Tritox – Pitävät yllä järjestystä adminien poissaollessa. Voivat auttaa teleportailuissa tai kadonneissa tavaroissa, selvittää griiffauksia ja tarvittaessa myös hoitaa ikävämpiä velvollisuuksia kuten bannimisiä jne.

Serverille on rekisteröitynyt melkein 300 pelaajaa, joista noin 60 on tällä hetkellä aktiivisia. Jo ammoisista ajoista eli Pelitcraft 1.0:sta lähtien joukkoomme on eksynyt heterogeenisen rentoa ja sekalaista porukkaa, jonka kesken meininki on myös varsin rentoa ja solidaarista. Tällä serverillä minkäänlaista muiden pelaajien ilkeämielistä kiusantekoa ei suvaita, piste.  Sen sijaan rento, joskus karskikin, läppä pelaajien kesken, on enemmän sääntö kuin poikkeus. Pelaajien ikähaarukka on alakoululaisista 40+vuotiaisiin isukkeihin, ja pelaa palvelimella muutama isä-lapsi tiimikin.

Tekniikasta kiinnostuneille kerrotakoon, että palvelin pyörii Bukkit-alustalla ja toimintaa on terästetty n. 40 eri pluginilla (modilla). Plugineista ei ole varsinaista julkista listaa, mutta jos aihe on tuttu ja kiinnostaa, niin admineilta voi kysellä. Jos tiedät jonkun hyvän pluginin joka mielestäsi sopisi hyvin servullemme, voit ehdottaa sitä joko pelissä tai Pelitcraft-valikosta löytyvän yhteydenottosivun avulla.

Onpa moni pelaaja kommentoinutkin ajan mittaan, ettei ole ikinä törmännyt yhtä mukavaan moninpeliporukkaan kuin Pelitcraft. Pidetään tämä siis sellaisena jatkossakin, jookos?

Alla vielä joitain hyviä linkkivinkkejä palvelimeen tutustumiseen:

Videot-sivuilta löydät linkkejä pelaajiemme YouTube videoihin.

Maailmat-sivulta löydät kuvauksen palvelimemme eri maailmoista.

Jos kaipaat viihdettä, tutustu Serverin Huvitukset-osioon.

Pelitcraftin hienoimpiin paikkoihin voi tutustua Nähtävyydet-osiosta.

Palvelimelle saapuvien uusien pelaajien pakollinen lukupaketti, U.R.P.O, eli Uuden Raivaajan Peliopas.