Hevosten käsittely

Perusasiat hevosista

 

Pelitcraftin päämaailmasta hevosia löytyy vain keskustan Konitohtorin eläinpuodin luota. Konitohtorilla on laaja valikoima erilaisia hevosia ja aaseja myytävänä. Vapaita hevosia ei päämaailmassa ole, mutta Wildernessiin tutkimattomilla aroilla (eli 2000 blockia spawnilta ja siitä eteenpäin) löytyy vielä vapaana vaeltavia hevoslaumoja. Uuscraftissä villihevosia pitäisi maailmassa vielä olla vaikka kuinka. Konitohtori myy myös hevosen munia, joista tulee satunnaisesti eri näköisiä hevosia ja aaseja, joskus myös varsoja. Munista tehdyillä eläimillä on tosin tapana kadota, joten jos et löydä mistään mieleistäsi hevosta niin varmempi tapa saada heppa maailmaan on pyytää ylläpitoa spawnimaan sellainen.

Hevosten lukitsemiseen serverillä on käytössä Private Horse plugin. Omat hevoset täytyy aina lukita Private Horsella, koska muuten niitä voi käyttää kuka tahansa. Suojatulla hevosella pystyy ratsastamaan vain sen omistaja, eikä kukaan muu voi myöskään kytkeä hevosta talutushihnaan. Plugin suojaa myös hevosia niin, että kun hevonen on kesytetty ja satuloitu niin sitä ei pysty vahingoittamaan.

Omat hevoset pitää aina nimetä nimikyltillä (Name Tag) muotoon Hevosen_Nimi (Pelinimesi) Esim: Hallavaharja (Tapsa78). Jos ylläpito löytää keskustan alueelta vaeltelemassa nimeämättömiä hevosia, ne viedään Konitohtorin aitaukseen. Uuscraftin alueella hevoset vapautetaan luontoon tai talutetaan hevostallille riippuen löytöpaikasta. Ja huomatkaa, että ylläpito voi aina avata Private Horsen lukot.

Huomaa, että ratsastaessasi hevosella olet 3 blockia korkea ja hieman yli 1 blockia leveä. Tarkoittaa sitä, että et voi kulkea yksittäisen oven tai portin läpi. Pystyt menemään tuplaovista, tai mistä tahansa 2×2 aukosta läpi mutta otat silloin vahinkoa, koska pääsi on blockien sisällä. Lehtien ja muiden ei-kiinteiden blockien läpi voit ratsasta ilman, että otat siitä vahinkoa. Kun olet hevosen selässä et voi käyttää mitään Warp tai Home -komentoja, etkä myöskään Multiversen portaaleja tai Nether portaaleja. Hevosten kuljettaminen maailmasta toiseen ei siis ole mahdollista!

Lue myös tämä: http://www.minecraftwiki.net/wiki/Horse

Omien hevosten lukumäärää ei ole mitenkään rajoitettu mutta jos alkaa näyttää siltä, että joku pelaaja on keräämässä kaikkia maailman villihevosia omalle ranchilleen, niin ylläpidon kommando-osasto saattaa tehdä yöllisen vapautusiskun alueelle.

 

Private Horse

 

Private Horsen toiminta perustuu erityisiin omiin satuloihin (Owner Saddle). Satulan voit tehdä omalla reseptillä, ja siitä saat tehtyä Omistajan satulan seuraavan ohjeen mukaan:

2014-01-07_13.07.14                     

Kun olet tehnyt satulan, lyö sillä ilmaa hiiren oikealla napilla. Nyt sinut on määritetty satulan omistajaksi. Kesytä hevonen ja pistä sille oma satulasi, ja hevonen on lukittu sinulle.

 

Hevosten kesyttäminen

 

Hevosen kesyttäminen onnistuu seuraavasti:

  1. Tee ensin itsellesi Omistajan satula yo. reseptillä ja hanki itsellesi name tag (Konitohtorilta löytyy tai reseptillä
  2. Vie Name Tag alasimelle, ja anna sille nimi joka on muotoa Hevosen_Nimi (Pelinimesi) Esim: Hallavaharja (Tapsa78)
  3. Jos olet Konitohtorin aitauksessa, valitse haluamasi hevonen, ja kiinnitä se talutushihnalla aitaan.
  4. Klikkaa hevosta tyhjällä kädellä hiiren oikealla, ja nouset sen selkään. Hevonen todennäköisesti heittää sinut hetken päästä selästään. Toista kunnes saat viestin, että hevonen on kesytetty, ja näet sydämmiä.
  5. Kun hevonen on kesy, klikkaa sitä hiipimisnappi (oletus: Shift) pohjassa oikealla napilla, ja näet sen inventoryruudussa, ja voit laittaa hevoselle satulan ja haarniskan. Vain satuloitua hevosta voi ohjata! Kun laitat hevosellesi aiemmin tekemäsi oman satulan, on hevonen lukittu sinulle.
  6. Ota aiemmin tekemäsi name tag, ja klikkaa oikealla napilla se kädessä hevosta. Hevonen on nyt nimetty ja sinun omaisuuttasi.
  7. Jos olit Konitohtorin aitauksessa, nouse hevosen selkään ja ratsasta se ulos aitauksesta. Hevosesi pystyy hyppäämään aidan yli.