Hissit

Serverillä hissit on toteutettu Lift-pluginilla. Tarkemmat tiedot ja ohjeet löytyvät pluginin BukkitDev-sivulta, jossa hissipluginin ohjeet ovat englanniksi. Sivulta löydät myös useita ohjevideoita, joiden avulla saat oman hissisi tehtyä.

 

Lue ensin!

 

Hisseissä ei ole varsinaisia liikuteltavia hissikoreja lainkaan, vaan hissit liikuttelevat ainoastaan pelaajia ylös alas. Tämän johdosta hissien toiminta on todella nopeaa, mutta se aiheuttaa asioita, joita pitää ottaa huomioon: Hisseissä ei toistaiseksi ole ovia, eikä minkäänlaista keinoa varmistaa, onko se hissi, johon olet menossa, jo käytössä, tai onko joku muu pelaaja käynnistämässä sitä toisessa kerroksessa juuri kun olet astumassa hissiin. Kaikkiin hisseihin pääsee koko ajan kaikista kerroksista!

Jos olet astumassa hissiin, mutta kerroksesi “hissikopissa” ei ole lainkaan lasilattiaa, se on merkkinä siitä, että hissi on juuri toiminnassa! Älä astu kuiluun, jossa ei ole lattiaa!

Mikäli astut liikkeellä olevan hissin hissikuiluun, tai astut hissiin ja joku toinen pelaaja käynnistää sen jostain toisesta kerroksesta, riskinä on, että joudut “limboon”: jäät “jumittamaan” hissiin. Yleensä tämä tilanne laukeaa itsestään muutaman minuutin kuluessa. Valitettavasti emme voi tälle toistaiseksi mitään, joskin pluginin tekijää on pyydetty koodaamaan jonkinlainen “crowd control” pluginiin.

 

Hissin käyttö

 

 (lue ensin ylläoleva)

  1. Astu hissiin, kontrollit ovat “hissikopissa”
  2. Valitse kerros kynnistysnapin yläpuolella olevasta kyltistä klikkailemalla sitä oikealla hiirinapilla (mieluiten tyhjällä kädellä)
  3. Käynnistä hissi klikkaamalla (jälleen mieluiten tyhjällä kädellä) käynnistynappia. HUOM. Mikäli lyöt sitä esim. vasemmalla hiirinapilla hakku kädessä, nappi menee rikki. Korjaat hissin kädenkäänteessä laittamalla napin paikalleen samaan kohtaan mistä rikoit sen.

 

Pikaohjeet ja komennot hissin luomiseen

 

 Fun fact: Serverin ensimmäinen mallihissi sijaitsee Kielenhuoltokeskuksessa.

 Hissit eivät tarvitse mitään komentoja, vaan niiden toiminta perustuu täysin tiettyjen blokkien asetteluun.

  1. Suunnittele hissikuilusi. Kuilun “sisäpuolelle” (siis kuilun seinämään kiinnitettynä) ei saa ulottua muita blokkeja kuin toimintanappi, hissin vaatimat kyltit, soihtuja, köynnöksiä ja tikapuut.
  2. Tee hissin pohjakerroksen lattia. Lattia saa olla minkämuotoinen tahansa (sen on luonnollisesti vastattava kuilun muotoa), mutta lattian maksimikoko on 20 blokkia. Jos teet lattian rautablokeista, hissin nopeus on 1x, kultablokeista tehty lattia nostaa nopeuden 1.5-kertaiseksi ja timanttiblokeista tehty lattia kaksinkertaiseksi.
  3. Laita lattian viereen kuilun seinämään päällekkäin kolme blokkia: (1) keskimmäiseksi toimintanappi, (2) ylimmäksi tyhjä kyltti, ja (3) alimmaksi mahdollinen kerroksen nimi, joka laitetaan kyltin toiselle riville. Alin kyltti ei ole pakollinen
  4. Pohjakerros on nyt valmis. Tee kaikki hissin ylemmät kerrokset samalla tavoin, toistamalla kohtia 2-3, mutta käytä muissa kerroksissa lattiana lasiblokkeja.
  5. Hissisi on nyt valmis käytettäväksi.

 

Mikäli haluat myöhemmin laajentaa hissiäsi, se on helppoa:

  • jos haluat lisätä kerroksia pohjakerroksen yläpuolelle, toimi kuten kohdassa 4. Mitään komentoja ei tarvita
  • jos haluat lisätä kerroksia pohjakerroksesi alapuolelle, korvaa ensin nykyisen pohjakerroksesi lattia lasiblokeilla ja rakenna uusi pohjakerros (kuten kohdassa 2) tämän alapuolelle. Mitään komentoja ei tarvita.