Minecon 2015 Lontoossa

Minecon 2015 tapahtuma pidettiin Lontoossa 4-5.7.2015 ja paikalla oli Pelitcraftiä edustamassa luonnollisesti pääadmin Tapsa78 poikansa ToivoV:n kanssa. Tapahtumapaikkana oli Lontoon Excel-messukeskus ja paikalla oli arviolta 10 000 lipun ostanutta vierasta ja henkilökunta päälle. Kaksipäiväisen tapahtuman aikana pyörittiin Minecraftin maisemissa, kuunneltiin keskustelupaneleita ja pelattiin minipelejä. Tietyisti ohjelmassa oli myös Minecraftin pelaamista erilaisten kilpailujen muodossa. Edustettuna oli myös Mojangin muut pelit Cobalt ja Scrolls sekä muutamia Indie-kehittäjiä esittelemässä omia pelejään.

Tämä reportaasi yrittää jollain tavalla kertoa siitä mitä Mineconissa tapahtui. Vaikka kamera kävi ahkerasti, tuli kotona mieleen monta asiaa jotka olisi voinut nimenomaan tätä reportaasia varten kuvata. 94 kuvaa jäi kuitenkin haaviin tätä juttua varten joten ehkä tästä nyt jotain käsitystä saa. Mojang järjesti tapahtumasta Livestreamin Twitchin kautta, jota kuulemma katseli parhammillaan 1,5 miljoonaa katsojaa. Videoita paneleista ja tapahtumasta ilmestynee Mojangin YouTube kanavalle https://www.youtube.com/user/TeamMojang kunhan tiimi kotiutuu.

Tapahtuman 10 000 lippua myytiin maaliskuun lopulla kahdessa erässä, ja molemmat erät myytiin loppuun muutamassa minuutissa. Tapahtumapaikalla oli luonnollisesti asiasta kertova ilmoitus.

Lipulla sai rannekkeen lisäksi virallisen loot bagin, joka sisälsi mm. kaulanauhan ja muuta tavaraa. Kassia koristi sama Iron Golemin naama mikä tulee myös viralliseen Minecon 2015 viittaan jonka Mineconissa käyneet saavat pelihahmolleen. Kuvassa myös virallinen Minecon 2015 t-paita joka piti toki erikseen ostaa. Toisessa kuvassa lähempää laukussa ollut pinssi, Steve minifiguuri (jolla myös viitta) ja kaksipuolinen mitalli.

 

 

 

 

 

 

Tapahtuma alkoi avausseremonialla joka keräsi kansan isoon halliin, jossa oli olettettavasti ainakin 10 000 istumapaikkaa. Avajaiset alkoivat Element Animationin hauskalla videolla, joka löytyy jo YouTubesta. Mineconin päälavan valkokangas oli n. kolme kertaa tavallista FullHD resoa leveämpi mistä johtuen videosta on kaksi versiota: Alkuperäinen ja kotinäytöille sopiva. Ensimmäisenä oli vuorossa heti palkinnon jakaminen. Minecon pääsi Guinessin ennätysten kirjaan suurimpaa yhdelle pelille omistettuna tapahtumana, ja tämä palkinto luovutettiin heti aluksi. Sen jälkeen kerrottiin hieman päivien ohjelmasta ja tapahtumapaikasta, jonka jälkeen pääsi ääneen Microsoftin HoloLens:ille Minecraftiä kääntänen tiimin vetäjä ja näytettiin E3 demovideo HoloLens Minecraftistä jonka moni on jo varmaan nähnyt. Viimeisenä oli vielä Minecraft Story Mode:n trailerin ensiesitys. Alla koosteena kuvia avajaisista.

[slideshow_deploy id=’3883′]

Avajaisten jälkeen avautuivat varsinaisen tapahtumahallin ovet ja Minecon pääsi alkamaan. Mineconin päivät oli tungettu täyteen erilaisia keskustelupaneleita ja muuta tapahtumaa, ja aika meni kuin siivillä, yleensä jotain jonottaen. Kaikenlaista hienoa ja hauskaa oli areenalle rakennettu. Lisäksi paikanpäällä oli Microsoftin ständillä iso kasa Xboxeja ja muutama PC joilla olisi voinnut pelata Minecraftiä. Totesimme, että niihin on ehkä vähän turha jonottaa kun ehtii sitä pelaamaan kotonakin. HoloLensiä ei valitettavasti päässyt testaamaan kuin tuurilla. Areenalla jaettiin ilmeisesti 25 kultaista lippua jolla olisi päässyt HoloLensiä kokeilemaan mutta yhtään ei meille osunut… Yksi iso alue oli varattu erilaisten kilpailujen käyttöön. Paikalla oli Parkour challengea, Hunger Games tournamenttiä jne. Scrollsia ja Cobaltia pääsi myös pelaamaan. Jinx oli paikalla myymässä vaatteita ja ThinkGeek muuta oheistavaraa. Lontoossa kaikki oli kallista ja niin oli myös näiden tavaroiden kanssa. Viralliset Minecon 2015 t-paidat ostimme mutta muuta tavaraa ei noilla hinnoilla tehnyt mieli hankkia.

Minipelit kuuluvat olennaisena osana Minecraftiin ja tietysti myös Mineconiin. Paikalla oli jousiammuntarata ja useampi koju erilaisia minipelejä. Kaikkia kävimme kokeilemassa mutta tuuri ei ollut mukana ja tyhjin käsin jouduimme melkein joka ständiltä poistumaan. Palkintona olisi ollut kaulanauhaan kiinnitettäviä mobien päitä tms. koristeita. Jousiammunnassa sentään saimme lohdutuspalkintona yhdet minifiguurit.

Yksi hieno alue oli “Barn Yard”, eli Minecraft eläimiä aitauksissa. Alueen oli rakentanut aiemmissakin Mineconeissa ahkeroinnut Greg Aronowitz ja BarnyardFX. Sama porukka oli myös koristellut tapahtuma-alueen Minecraft-puilla ja rakentanut keskelle areena Big Benin jonka kimpussa oli Ender Dragon. Nämä ja paljon muuta on tarjolla seuraavassa kuvaesityksessä, jossa esittelyssä areenan parhaita paloja, sekä Small World-kiertoajelu joka kulki Minecraftin maisemien ja mobien läpi.

[slideshow_deploy id=’3892′]

Keskustelupaneleita oli tarjolla jatkuvalla syötöllä. Koska Toivo ei englantia ymmärtänyt niin emme niissä pahemmin käyneet. Oletettavasti ainakin parhaat tulevat myöhemmin YouTubeen katsottaviksi. Pari panelia kävimme kuitenkin katsomassa. Yksi oli version 1.9 tulevista ominaisuuksista. Paljon on uutta taas kerran tulossa. End ja lohikäärmetaistelu ovat menossa kokonaan uusiksi ja Endiin on tulossa paljon uutta sisältöä ja uusi mobi. Uutta 1.9 maailmaa ei näillä näkymin ole tarvetta tehdä koska ilmeisesti biomeihin ei ole muutoksia tulossa. Taistelumekaniikkaan on sitten tulossa vaikka mitä uutta kuten lumottuja nuolia ja kilven käyttöä torjumiseen. Hyvä yhteenveto esityksestä löytyy tästä. Tässä muutamia kuvia paneleista missä kävimme.

[slideshow_deploy id=’3951′]

YouTube-tähtiä oli tietysti esillä paneleissa ja niiden välissä olisi voinnut käydä keräämässä nimmareita virallisella Meet&Greet alueella. Tuttuja naamoja vilahteli välillä ohi mutta eipä nyt ollut erityistä tarvetta käydä hakemassa SethBlingin tai muiden tuttujen nimmareita tai kuvata heitä. Jep, olen tylsä 🙂

Ensimmäisen päivän päätteksi oli tarjolla mystinen “Minecon Live Show”. Ohjelmasta ei siis oltu kerrottu mitään etukäteen mutta jotain hienoa oli luvassa. Varsinainen näyttelyhalli sulkeutui illalla kello 19 ja messukansa vaelsi jonottamaan päästäkseen showta katsomaan. Vaikka ovet avautuivat myöhässä, alkoi show kuitenkin ajallaan klo 20:00. Ja aikamoisen shown oli Mojang paikalle tilannut. Cirque Bijou -ryhmä oli valmistellut tilaisuuteen mahtavan Minecraft teemaisen sirkusesityksen jossa oli tanssivia Steve-hahmoja, akrobatiaa lavalla, tramboliinilla, köysissä ja polkupyörillä. Tulta ja liekinheittimiä ja vaikka mitä. Show oli aivan mahtava mutta valitettavasti still kuvat eivät tekisi sille oikeutta. Jos tuo näytös tulee joskus YouTubeen katsottavaksi niin kannattaa ehdottomasti katsoa. Esityksen väliajalla oli Mineconin pukukilpailun Top10:n esittely ja voittajien julkistaminen. Siinä välissä esiintyi Lindee Link joka on tehnyt useampia Minecraft videoita eri YouTube kanavien kanssa. Tällä kertaa oli vuorossa “Make a Cake”-videon live versio. Seuraavassa kuvaesityksessä kuvia showsta, mm. pukukilpailun parhaat.

[slideshow_deploy id=’3982′]

Toisena päivänä ovet avautuivat kymmeneltä ja puoli viisi menivät ovet kiinni ja alkoi siirtymine päälavalle loppuseremoniaa katsomaan. Loppuseremonia keskittyi lähinnä kiittelemään Mineconin järjestäjiä, avustajia, panelisteja ja tietysti myös yleisöä. Näimme lyhyen videon rakennusvaiheista ja järjestelijöistä ja lyhyitä haastatteluja. Lydia lähti yleisön joukkoon kyselemään fiiliksiä ja haastattelemaan vieraita. Matkan aikana hän osui “vahingossa” myös erään nuoren miehen luokse jonka mielestä parasta oli ollut viettää aikaa tyttöystävänsä kanssa, jonka jälkeen hän yllättäen kosi tätä. Näin saatiin siis myös loppuseremoniaan suuria tunteita ja tapahtumaa. Haastattelujen jälkeen näytettiin vielä uudelleen avajaisanimaatio, koska toiste ei sitä enää olisi mahdollista nähdä noin suurelta valkokankaalta ja oikeassa koossa. Tämän aikana lavalle hiipi koko Mojangin porukka ottamaan vielä loppuaploodit vastaan, ja sitten oli Minecon 2015 päättynyt.

[slideshow_deploy id=’3984′]

Jälkeenpäin katsottuna tapahtuma-aika tuntui hirveän lyhyeltä. Areena oli hieno ja paljon oli nähtävää. Keskustelupaneleita meni yleensä neljä samaan aikaan ja monta mielenkiintoista jäi väliin, mutta niitä tulee varmaan katsottua YouTubesta myöhemmin. Joka paikkaan oli jonoja ja pari juttua meni ohi ihan vaan jonojen takia tai koska halusi olla jossain muualla samaan aikaan. Välillä tuntui siltä, että hirveästi asioita tapahtuu samaan aikaan ja mihinkään ei ehdi. Indie nurkkauksessa olisi voinut myös pyöriä enemmän, varsinkin kun esittelyssä oli Kickstarterissa rahoittamani Maia. Tuota ehdin sentäs vähän katsella ja pääkehittäjän kanssa vaihtaa muutaman sanan. Toivo jaksoi pyöriä hienosti mukana koko ajan, vaikka ei englantia ymmärtänytkään. Toivo sanoo viihtyneensä tapahtumassa ja paljon hienoja asioita tuli nähtyä. Minecraft julkkiksia nähtiin paljon, varsinkin kun olimme samassa hotellissa kuin Mojang ja varmaan iso osa panelisteista. Aamiaspöydässä näin jo perjantaina Jebin, ja muihinkin “tuttuihin” tuli törmättyä hotellilla tai sen ulkopuolella. Greg Aronowitz osui vielä maanantaina samaan hissiin ja tuli käytyä hänen kanssa lyhyt hissikeskustelu Mineconista.

Eli hieno oli reissumme Minecraftin ytimeen!

Tapsa78 & ToivoV

 

One thought on “Minecon 2015 Lontoossa

Leave a Reply