Taisteluareenat

[toc]

Palvelimella on käytössä Survival Games -plugin, joka mahdollistaa automaattiset taisteluareenat Nälkäpelin tyyliin. Areenoille pääsy on keskitetty Seikkailumaan linnaan, jossa areenat sijaitsevat. Makrocowin perinteinen Nälkäpeli-areena Wildernessissä on siis jätetty tämän pluginin ulkopuolelle, mutta toki sielläkin voidaan vielä kisoja järjestää. Seikkailumaahan pääsee keskustan portaalirakennuksen kautta, ja pääsy areenoille löytyy heti portaalin oikealta puolelta lähtevien portaiden juurelta.

Survival Games -plugin pitää huolen siitä, että taistelu on kaikille reilu. Plugin huolehtiin inventaarion tyhjennyksestä ennen erää ja palauttaa kamat sen jälkeen. Tavaroiden tai kokemustasojen menetystä ei siis tarvitse pelätä. Plugin asettaa pelaajille myös rajoituksia sen suhteen mitä materiaalia saa rikkoa ja rakentaa, ja estää teleportailun ja muut turhat komentojen käytöt. Eli tarjolla on mukavaa PvP mättöä reilulla meinigillä.

Peleihin liitytään kylttiseinän kautta. Etsi haluamasi pelin kylttiseinä, ja klikkaa vasemman yläkulman kylttiä jossa lukee “Click to join”. Pelaajien kannattaa muistaa seuraavat komennot, jotka on kerrottu myös Seikkailumaan linnassa kylteillä:

  • /sg leave – Poistu pelistä
  • /sg vote – Normaalisti peli alkaa vasta kun areena on täynnä. Peli alkaa myös, kun enemmistö pelissä olevista on antanut /sg vote komennon.
  • /sg join – Teleporttaa peliaulaan
  • /sg join # – lisää sinut peliin numero #
  • /sg spectate # – Pääset katsojaksi peliin areenalle numero #. Huomaa, että areenalla pitää olla peli käynnissä jotta toimii

[rajoita kohde=”yllapito”]

Ylläpidon käytettävissä on myös seuraavat komennot:

  • /sg start – Käynnistää sen pelin jossa olet
  • /sg start # – Käynnistä peli areenalla #

Normipelaaja ei voi käyttää pelissä mitään komentoja, mutta ylläpidolla tätä rajoitusta ei ole. Huomaa, että plugin estää teleportailut, eli tp, home jne. ei kuitenkaan toimi. Ylläpito voi käyttää komentoja jos on esim. unohtunut lento päälle tms, tai jos haluaa varioida kisaa esim. tavaralahjoituksilla tms. Esim. Spleef areenalle saa mukavasti lisää vauhtia peliin jos antaa kaikille give komennolla keritsimet 😉 [/rajoita]

Jos haluat rakentaa oman areenan, lue yleiset ohjeet miten saat oman tontin Seikkailumaahan. Teknisistä syistä johtuen, areenoiden pitää olla Seikkailumaassa.

Alla on esiteltynä kaikki tällä hetkellä käytössä olevat areenat.

 

1. Spleef

 

Kauan sitten kadonneen pelaajan Neptune13 muinoin rakentama Spleef areena heräsi uuteen loistoon pluginin myötä. Idea areenalla on yksinkertainen. Lattia on tehty lehdistä, ja sen alla odottaa lämmin kylpy laava-altaassa. Riko lattia ja tiputa vastustaja laavaan, ja pidä itsesi hengissä kunnes olet viimeinen lehtimaton päällä seisova. PvP on areenalla sallittu ja nyrkillä saa toki kaverin hengiltäkin, mutta huomattavasti hauskempaa on tönäistä kaveri kuoppaan 🙂

Areenan ainoa sääntö on: “No man is an island.” Eli älä rakenna itsellesi saarta alueen nurkkaan. Miksi? Koska ylläpidolla on kiva /fireball komento jolla saaresi katoaa nopeasti 😉 Areenalla ei ole aikarajaa, joten saareutuminen johtaa ikuisiin peleihin ja nössön maineeseen. 

Huom! Kun heräät kylvyn jälkeen henkiin, olet tulessa. Siirry siis pikaisesti respawn-pisteen vieressä olevaan suihkuun vilvoittelemaan.

Areenalle mahtuu enintään 9 pelaajaa. Loput voivat seurata peliä areenan lasikaton läpi.

 

2. Viidakkopeli

 

Lähde tutkimusmatkalle viidakkoon kavereiden kanssa, ja katso kuka selviää pisimpään hengissä. Vaikka areena ei ole suunnattoman suuri, on siellä eksymisen vaara korkea tiheän kasvillisuuden vuoksi. Ja joka pensaassa voi vaania zombie, creeper, hämähäkki, luuranko tai vihamielinen pelaaja. Alueelta löytyy monia piilotettuja arkkuja täynnä arvokkaita varusteita, sekä neljä muinaista viidakkotemppeliä. Alueen korkeat vuoret tarjoavat monia piilopaikkoja, mutta myös korkeita pudotuksia jos et varo askeleitasi. Kun yö laskeutuu, saattaa ajatus puun latvaan kapuamisesta tuntua houkuttelevalta. Varo vaan ettet valitse samaa puuta jonka toinen pelaaja on jo valinnut, tai mistä löytyy hirviön pesä. Tällä areenalla hirviöt nimittäin pesivät puun latvoissa.

Areenalle mahtuu enintään 20 pelaajaa. Muut voivat seurata peliä /sg spectate 2 komennolla.

Areenan rakensi Tapsa78. Areenalla ei kuitenkaan ole yhtään sokkeloa tai koodilukkoa 😉