Ohjeet

Metron käyttöohjeet

 

 

Käyttöohjeet

 

Normaalikäyttö

Kyytiin nouseminen:

    • tilaa vaunu
    • hyppää kyytiin (klikkaa vaunua oikealla hiirinapilla) – sinulla on 5 sekuntia aikaa, sen jälkeen vaunu lähtee, olit kyydissä tai et!
    • jos vaunu lähtee tyhjänä, se tuhoutuu automaattisesti
    • väliasemilla vaunu pysähtyy 5 sekunniksi, tänä aikana voit joko nousta pois tai pysyä kyydissä, jolloin vaunu jatkaa automaattisesti matkaansa

Kyydistä pois:

    • asemilla: klikkaa vaunua oikealla hiirinapilla (sinulla on taas 5 sekuntia aikaa). Tyhjä vaunu tuhotaan automaattisesti
    • asemien välillä: tuhoa vaunu altasi. HUOM! Älä vain hyppää kyydistä, sillä vaunu jatkaa matkaansa ”haamuvaununa”!

Mikäli matkustelet vain pääratoja (pohjoinen, itäinen, eteläinen, läntinen) pitkin, et tarvitse oikeastaan muuta, sillä vaunut kuljettavat sinut automaattisesti asemalta toiselle. Mikäli sen sijaan haluat lähteä sivuraiteille seikkailemaan, lue seuraava kappale.

 

Sivuraiteille matkustaminen

TrainCarts-plugin sisältää älykkään reitinhakujärjestelmän, joka mahdollistaa matkustamisen miltä tahansa asemalta mille tahansa asemalle. Siis ihan oikeasti – nyt metroverkostossa pääsee automaattisesti mistä tahansa minne tahansa! Vaikka pääasemalta toiselle matkustaminen on automaattista, myös pääasemat ovat mukana tässä järjestelmässä. On siis mahdollista matkustaa vaikkapa Kasinohotellilta Komentolaan.

Komento, joka tarvitaan, on /train dest asemannimi. Hyppää siis kyytiin ja kirjoita tuo, minkä jälkeen plugin laskee sinulle lyhimmän mahdollisen reitin kohdeasemalle ja alkaa ohjata vastaantulevissa risteyksissä sinua oikeaan suuntaan. Mikäli haluat peruuttaa kohteen, kirjoita pelkkä /train dest, tai valitse uusi kohde samalla komennolla.

Myös Steissille pääsee takaisin mistä tahansa, komennolla /train dest steissi. Tällöin sinut ohjataan automaattisesti pohjoisen linjan lähtö/tulolaiturille.

Koska metroverkostoa kehitetään jatkuvasti, on Etsijan välillä ”tyhjennettävä” reitti-informaatio. Tällaisen tyhjennyksen jälkeen plugin tarvitsee yleensä hieman aikaa, koska se laskee muuttuneen metroverkoston uudelleen. Tämän pelaaja voi huomata siitä, että kirjoitettuaan uuden destinationin ja ajeltuaan seuraavaan risteykseen, plugin pysäyttääkin vaunun ja ilmoittaa pelaajalle laskevansa uutta reittiä kohteeseen. Laskenta kestää yleensä joitakin kymmeniä sekunteja ja kun se on valmis, minecart lähtee uudestaan liikkeelle. Odota siis kärsivällisesti.

 

Metrokartta

 

Metrokartta on luotu nyt kokonaisuudessaan dynmapiin omaksi toiminnalliseksi layerikseen, joka näkyy haluttaessa live-dynmap-kartan päällä ja siirtyy/skaalautuu sen mukaan, miten pelaaja dynmappia käyttää.

Metrokartta on toteutettu yhtenä layerinä kartan päälle ja kartan saa klikattua pois dynmapin vasemmasta yläkulmasta layer selectorista.

Kartan ominaisuuksia:

  • pääreittien värikoodaus noudattaa valitsemiamme reittivärejä (pohjoinen, itäinen, eteläinen, läntinen)
  • sivuraiteet on piirretty omalla värillään
  • klikkaamalla aseman nimeä saat perustiedot asemasta (milloin tehty, tekijät) sekä mahdollisesti jotain lisätietoja
  • klikkaamalla jotain reitin osaa saat tiedot siitä, minkä asemien välillä ko. reitti kulkee