Sivuraiteet

Omat sivuraiteet metroon

 

 

Pelaajien sivuraiteita

 

Aussheep – villaa ilman hankalia eettisiä kysymyksiä. Tämä on Onnellisten Lampaiden koti!

Sivuraiteen omistaa: adhuin
Valmistui: 2.2.2012
Päämetrolinja: Northbound, Spawnin ja peräpOukaman välissä
Komento: /train dest aussheep

Lande – nyt pääset Spawnilta, peräpOukamasta ja Walhallasta suoraan pepedin omaan ratasysteemihommeliin ja pask…mullanhajuiselle landelle!

Sivuraiteen omistaa: peped
Valmistui: 8.2.2012
Päämetrolinja: Northbound, Spawnin ja peräpOukaman välissä
Komento: /train dest lande

Thuum – Ilkeän kääpiön linnake, joka koettaa tukehduttaa vierailijat salaoviin. BEWARE!

Sivuraiteen omistaa: Tritoxi
Valmistui: 1.3.2012
Päämetrolinja: Southbound, Spawnin ja Orbin välissä
Komento: /train dest thuum

 

Miten sivuraide tehdään?

 

Helposti.

   1. Sinulla täytyy ensinnäkin olla paikka, mihin haluat tehdä sivuradan. Esimerkkinä käytämme Pelitcraftin ensimmäistä sivurataa, Aussheepiä, joka sijaitsee länteen kuvankauniista pOukamasta ja sivuun pohjoiseen menevästä pääradasta
   2. Valitse sopivin reitti pääradalta omaan paikkaasi. Muista neuvotella reitin lähistöllä olevien rakennusten omistajien kanssa, ettei junaratasi häiritse heidän maisemaansa / rakennussuunnitelmia. Jos sopivaa maanpäällistä reittiä ei löydy kiertämälläkään, niin radan voi aina viedä osittain maan allekin.
   3. Rakenna oma juna-asemasi ja 2-raiteinen sivuraide asemasi ja pääradan välille. Radan saat rakentaa ihan niin kuin itse haluat, mutta päärataan liityttäessä sen on oltava kaksiraiteinen ja raiteiden välillä on oltava kaksi blokkia tilaa (kuten pääradallakin). HUOM: älä itse yhdistä sivuraidetta, vaan anna valtuutetun junainsinöörin (Etsija, adhuin) rakentaa viimeiset pari blokkia (eli itse risteyksen).

Perehdymme kaikkiin näihin vaiheisiin kohta kohdalta:

 

Tarvitseeko sivurataa edes rakentaa?

 

Jos paikkasi sijaitsee 100 blokin säteellä olemassaolevasta radasta, niin luultavasti ei – jaksat kyllä kävelläkin. Samoin jos päärataa ei ole vielä rakennettu tarpeeksi pitkälle omaan ilmansuuntaasi, niin on parempi kärsivällisesti odottaa pääradan saapumista ensin.

Jos kaikki on muuten kunnossa niin sivuradan rakentaminen voidaan aloittaa.

 

Sopivan reitin valinta

 

Ensin on hyvä löytää kohta pääradasta, josta voisi rakentaa mahdollisimman suoraan halutulle sivuasemalle. Tärkeää on, että joko välttää kokonaan rakennusten lähiseutuja, hankkii kaikilta omistajilta luvan rakentamiseen heidän vierestään TAI sitten vie radan kauempaa ja/tai maan alta.

Esimerkki: Alla olevassa kuvassa näkyy peräpOukama. Vaaleansinisellä on merkitty virallinen päärata Spawnilta pOukamaan. Muut värit harkittuja reittivaihtoehtoja pOukaman ohi. Keltainen reitti olisi häirinnyt useiden rakennusten rauhaa, violetti lisännyt matkaa 100 blockia, joten päädyttiin punaiseen maanalaiseen tunneliin pOukaman läpi. pOukaman takana reitti jatkui levennetyn tien vieressä Aussheepiin asti.

 

Aseman ja reitin rakentaminen

 

Kun kaikki lupa-asiat ja reitit on selvitetty on aika rakentaa itse sivuraide.

Aseman tyyli on vapaa, mutta pakollinen!

 

Sivuasema

 

Ulkoasullinen tyyli on vapaa, mutta tehkää niistä nättejä. Ei mitään Dirt-asemia! Asema, joka istuu hyvin lähirakennuksien tyyliin, on paras asema. Aseman pitää olla kaksiraiteinen, ja raiteet yhdistyvät toisesta päästään ylläolevan kuvan esittämällä tavalla.  Muistakaa kaivaa aseman alle 2:n korkuinen tekniikkahuone, johon Juna-insinöörit voivat asentaa ohjauskyltit.

 

Sivurata

 

Kun sivuasema on valmis, on aika rakentaa 2 raiteinen rata pääradan ja sivuaseman välille. 1 raide molempiin suuntiin – muista oikeanpuoleinen liikenne! Muista myös jättää pari blockia väliä oman sivuraiteesi ja pääradan välille, sillä ratatekniikan ammattilaiset (Etsija, adhuin) tulevat suorittamaan lopullisen liitoksen puolestasi, jotta häiriöitä ei synny pääradan liikenteelle.

Ohjeita sivuradan tekemiseen:

     • suosi suoria reittejä mutkittelevan reitin sijaan
     • mikäli teet tunnelin, niin sen tulee olla vähintään 3 blockia korkea, koska matalammasta tunnelista kesken matkan poistuminen tuottaa pelaajalle damagea
     • jos sivuasemasi luokse kulkee kävelytie, niin hyvä paikka rakentaa rata on sen välittömään läheisyyteen / viereen
     • Huom! Boosteri-raiteita ei tarvita!

 

 

Sivuradan liittäminen päärataan

 

  • Muista jättää pari blockia väliä pääradan ja sinun sivuraiteesi välille!
  • Mieti sopiva nimi asemallesi: Enintään 8 merkkiä, eikä erikoismerkkejä.
  • Kysy paikalla olevilta ratainsinööreiltä (Etsija, adhuin), voisivatko he liittää sinun sivuratasi päärataan. Mikäli et löydä heitä pelistä, esitä pyyntösi pelit.fi-ketjussa ja kerro myös risteyksesi koordinaatit. Kun insinöörit ovat miettineet asiaa tuokion, niin radan pitäisi olla käyttövalmis!

 

Sivuraiteen käyttäminen

 

 Voit kirjoittaa missä tahansa vaiheessa pelissä seuraavan komennon:

/train dest aseman_nimi

 

Esimerkki: /train dest aussheep

    • Tämä komento säilyy voimassa kunnes poistut vaunusta, kirjoitat uuden/olemattoman aseman nimen vastaavalla komennolla TAI kirjaudut palvelimelta ulos. TrainCarts ohjaa sinut kyseiselle asemalle.
    • Jos matkustat missä tahansa radalla ja olet kirjoittanut edellä mainitun komennon, niin sinut tullaan ohjaamaan aussheeppiin lyhintä mahdollista reittiä. Jos sen sijaan olet kirjoittanut /st dest makkara, niin traincarts ohjaa sinut kyseiselle asemalle lyhintä mahdollista reittiä. Jos kyseistä asemaa ei ole olemassa, niin matka jatkuu eteenpäin normaalisti.