Seikkailumaa

Seikkailumaa on Pelitcraftin maailma, joka on varattu nälkäpeliarenoille ja seikkailuradoille. Jos haluat rakentaa oman areenan tai seikkailun muiden pelaajien kau…riemuksi, varaa itsellesi tontti täältä ja käy töihin!

 

Miksi Seikkailumaa?

 

Seikkailumaa on oikea paikka silloin, kun halutaan peliin mukaan hirviöt, nälkä ja putoamisvahinko. Toki samat säännöt ovat Wildernessissäkin, mutta seikkailumaassa on käytössä pari muutakin sääntöä, jotka tekevät siitä paremman paikan seikkailulle:

  • Erillinen inventaario – Seikkailumaassa pelaaja ei vahingossa menetä parhaita varusteitaan kuollessaan seikkailuareenalla.
  • Ei kuolinarkkuja – Ehdoton asia nälkäpeleissä, ja seikkailussa kannustaa pysymään hengissä.
  • Ei Dynmappia – Ei voi kurkkia missä vastustaja piileskelee.
  • Rakentaminen luovassa tilassa – Voit rakentaa juuri sellaisen areenan tai seikkailun kun haluat ilman resurssien keräämistä!

Seikkailumaassa rakentaminen on täysin luvanvaraista. Maailmassa voi siis rakentaa vain omilla WorldGuard-alueilla, ja alueille ei rakenneta mitään muuta kuin yleiseen käyttöön tarkoitettuja areenoita. Eli omien linnojen, patsaiden ja muiden rakennelmien rakentamien muuhun tarkoitukseen on kielletty.

 

Miten pääsen rakentamaan?

 

Etsi ensin itsellesi maailmasta tarkoitukseesi sopiva alue. Voit käyttää avuksesi alla olevaa karttaa.

(Tulossa, käyttäkää toistaiseksi Dynmapia)

Huomaa, että alueen tulee mielellään olla suorakaiteen muotoinen. Varsinkin jos kyseessä on nälkäpeliareena. Kun olet löytänyt alueen, ota yhteyttä ylläpitoon Pelitcraft-valikon takaa löytyvän yhteydenottolomakkeen kautta. Valitse aiheeksi aluevaraus ja kirjoita viestikenttään seuraavat asiat:

  • Alueen vastakkaisten kulmien koordinantit (X,Z riittää, alue tulee bedrockista taivaaseen)
  • Mihin koordinatteihin tehdään portaali alueelle (X,Y,Z, voidaan siirtää myöhemmin)
  • Lyhyt kuvaus siitä, mitä aiot alueelle tehdä (Nälkäpeliareena, seikkailu, parkour-rata tms.)
  • Kerro, jos haluat alueen ympärille WorldEditillä muurin ja mistä materiaalista ja miten korkean (pohjan ja ylälaidan Y). Huomaa, että kukaan ei voi rikkoa muuria koska se tulee sinun alueellesi, eli materiaalilla ei ole sen kannalta merkitystä. Rakentamisen ajaksi alueelle estetään pääsy muilta kuin rakentajilta, eli sen takia et muuria tarvitse.
  • Jos rakennatte porukalla, niin ilmoita viestissä myös muiden rakentajien pelinimet

Ylläpito tekee tarvittavan WorldGuard-alueen ja määritykset. Spawn-linnaan rakennetaan uusi portaalihuone alueelle, ja se laitetaan sinun nimelläsi lukitun oven taakse. Mahdolliset muut rakentajat lisätään myös oveen.

 

Rakentamisen aikana

Seikkailuareenoiden rakentamisessa kannattaa muistaa seuraavat asiat:

  • Kaikkien punakivikoneiden pitää resetoitua automaattisesti seuraavaa pelaajaa varten
  • Alueella saattaa liikkua samanaikaisesti useampi kuin yksi pelaaja
  • Jos pelaaja kuolee, hänen tavaransa jäävät maahan ja hän palaa spawnille. Jos seikkailu on pitkä ja sisältää paljon vaarallisia paikkoja, kannattaa harkita jonkinlaista paluukeinoa ettei joudu aina aloittamaan alusta. Yksi esimerkki tällaisesta on Synk’kiven checkpoint järjestelmä.
  • Jos seikkailussa pitää etsiä/kerätä jotain tavaraa pulmien ratkomiseen, ja haluat varmistaa ettei niitä tuoda alueelle salaa, tilaa ylläpidolta seikkailun alkuun komentokuutio johon laitetaan inventaarion tyhjennyskomento
  • Oletusarvoisesti pelaajat eivät voi rikkoa tai rakentaa alueella. Tämä voidaan sallia myös pienemmille alueille jos on tarvetta.
  • Seikkailun lopuksi olisi hyvä palauttaa pelaaja spawn-linnaan

Kun rakennusprojekti etenee haluat todennäköisesti siirtää sisään ja ulos kuljettavaa portaalia parempaan paikkaan tai tehdä erillisen uloskäynnin. Voi esittää näitä pyyntöjä pelissä ylläpidolle tai käyttää yhteydenottolomaketta.  Ilmoita myös jos tarvitset alueelle portaaleja, NPC hahmoja tai muita ylläpidon oikeuksia tarvitsevia asioita.

Jos kyseessä on nälkäpeliareena, pitää alueelle tehdä pelaajien aloituspisteet. Ilmoita pisteiden X,Y,Z koordinantit lomakkeella niin ne tehdään valmiiksi, samoin kuin aulakyltit.

Palvelimella on käytössä Craftbook-plugin, joka mahdollistaa monia hienoja koneita joilla seikkailusta saa hienomman. Synk’kivi oli Craftbookin testiareena, ja sieltä löytyy esimerkkejä monista koneista. Craftbookin koneet ovat täysin luvanvaraisia, koska niillä saa myös suurta vahinkoa aikaiseksi. Jos haluat käyttää areenallasi näitä, ota yhteyttä ylläpitoon ja voimme antaa lupia niihin.

Jossain vaiheessa tulee ajankohtaiseksi säätää alueen WorldGuard suojaa sopimaan alueen tarkoitukseen. Ilmoita millaiset oikeudet haluat antaa pelaajille alueella, eli onko tarvetta antaa käyttöoikeuksia arkkuihin, nappeihin tms. Katso vaihtoehdot täältä: http://wiki.sk89q.com/wiki/WorldGuard/Regions/Flags. Olennaisia asioita on esim. haluatko alueelle hirviöitä. Huomaa silloin, että hirviöt spawnivat normaalien sääntöjen mukaan pimeydessä. Voit myös halutessasi rajoittaa mitä mobeja alueelle ilmestyy. 

 

Mitä teen kun haluan avata alueen?

 

Kun alue on valmis, ilmoita siitä ylläpidolle lomakkeella tai pelissä. Sovitaan yhdessä aika virallisille avajaisille, jolloin oven lukot avataan ja pelaajat päästetään alueelle. Avajaiset vetävät yleensä väkeä mukavasti, eli varaudu yleisöryntäykseen :)