Keskusta

Pelitcraftin Sykkivä Keskusta

 

Pelitcraftin mahtipontinen aloitusalue. Alueelta löytyy spawnin lisäksi serverin rakennusten kermaa. Vastaan voi tulla serverin jylhä hallintorakennus, päämetroasema, kasino tai Zeppeliiniasema. Rauhoittumaan voi mennä kahvilaan, pubiin tai serveripuutarhaan. Laitapuolen kulkijoille ja grieffereille voi käydä ilkkumassa serverin vankilan luona. Keskusta-alue toimii myös kulkuyhteyksien keskuksena, metrolinjat ja maantiet levittäytyvät jokaiseen ilmansuuntaan.

Kuten todettu, keskustassa on rakennuksia ja alueita, joka lähtöön ja vaikka jokainen rakennus on uniikki lumihiutale, osa paikoista ovat pelaajien käytössä useimmin kuin toiset. Allaolevaan karttaan on kerätty pelaajalle keskustan alueelta ne oleellisimmat rakennukset, jotka tulee myöhemmin muistaa lihasmuistista. Kartan jälkeen jälkeen on koottu lyhyitä esittelyjä keskustan eri kohteista.

Infokartta

 

Spawn-laiva

 

Aka Spawn. Serverille saavutaan uuteen maailman kuljettavan laivan kautta ja spawn-satamasta löytyykin kaikkea uuden pelaajan tarpeisiin. Pelaajille tarjotaan ensimmäiset työkalut ja satamassa sijaitsee myös lahjoitusarkkuja. Arkkujen vierestä löytyvät ylläpitäjien patsaat, jotka jakavat viisauksiaan ohikulkijoille. Lähistöltä löytyy myös possujuna, joka vie pelaajan kommentoidulle kiertoajelulle keskustaan. Spawnilta poistutaan Noob Centerin kautta, josta löytyy serverin säännöt. Jos ei ole jo tutustunut niihin, niin nyt olisi korkea aika!

Pelaaja pääsee tahtoessaan takaisin spawnille komennolla /spawn.

 

Noobcenter

 

Pelaajat kulkevat ensimmäisenä tämän rakennuksen läpi matkallaan keskustaan. Kuten jo yllä todettiin, rakennuksesta löytyy palvelimen säännöt, jotka tulee osata kuin aakkoset. Rakennuksesta löytyy myös nimensä mukaisesti hieman rautalangasta vääntöä sekä joidenkin pelaajien ikimuistoisia lausahduksia. Ennen kuin Noobcenteristä jatkaa matkaa, kannattaa poiketa Puolimatkan pubissa yhdeltä tai useammalla. Sisäänkäynti sijaitsee rakennuksesta ulostultaessa vasemmalla rakennuksen sivussa. Oikealla puolella vastaavassa paikassa on sisäänkäynti Underpants Worldiin, josta löytyy massiivinen portaalihuone.

 

Tuija Lindénin aukio

 

Vaikka aukiolta ei löydy yhtään rakennusta, ei se vähennä paikan merkitystä yhtään, sillä Tuija Lindénin aukio toimii pelaajien kokoontumispaikkana.  Kaikki villit seikkailut ja perjantai-illan huumat saavat yleensä alkunsa tältä olennaiselta paikalta keskustaa. Aukiolta on lisäksi nopein pääsy keskustan kaikkiin palveluihin, sillä komento /warp keskus siirtää pelaajan kyseessä olevalle aukiolle välittömästi.

 

Päämetroasema

 

Tämä rakennus tunnetaan myös nimeltä Steissi. Steissi on Pelitcraftin neljän päämetroradan keskusasema, joten sanonta ”Kaikki tiet johtavat Steissille” pitää hyvin kutinsa. Pelitcraftin metro on nopein keino päästä alueille, joille ei ole olemassa mitään warppia (ellei välttämättä halua patikoida koko matkaa). Metroreitit on jaettu pääilmansuuntien mukaisiin värikoodattuihin reitteihin (pohjoinen, itäinen, eteläinen ja läntinen), jotka näkyvät myös Dynmapista. Metron käyttöohjeet ja muut tarpeelliset tiedot löytyvät Metron omilta sivuilta.

Steissi sijaitsee suoraan pohjoiseen Tuija Lindénin aukiosta.

 

Portaalirakennus

 

Tämä olennainen rakennus löytyy keskustan kaakkoispuolelta, ilmalaivan alta. Rakennuksessa on nimittäin portaalit kaikkiin serverillä oleviin muihin maailmoihin mukaan lukien Netheriin ja The Endiin. Portaalirakennus on pääsääntöisesti ainoa keino päästä näihin maailmoihin, joten sen sijainti kannattaa painaa mieleen.

 

Kauppakortteli

 

Pelitcraftissa on käytössä oma talousjärjestelmä ja sen tueksi täytyy olla tietenkin kauppoja. Keskustan kauppakeskittymästä löytyy monia eri kauppoja ja niiden tarjonta kattaa pääosin kaiken, mitä pelaaja tarvitsee. Kaupat ostavat ja myyvät tavaraa joko kylttien tai komentokäskyjen avulla. Tarkemmat ohjeet kaupankäyntiin löytyvät talouden sivulta.

Kauppakortteli sijaitsee keskustasta suoraan etelään ja hieman kaakkoon päin. Ainoastaan enchantteja myyvä kauppa (ks. kartta alempana) sijaitsee erillään näistä kaupoista.

 

Akatemia

 

Tunnetaan myös nimellä Überakatemia, joka on eräällä tavalla serverin oma yliopisto ja tiedonlähde. Tämä liitoksistaan hieman tursuava massiivinen rakennus löytyy suoraan koilliseen keskusaukiosta. Akatemiaan on tehty käytännön esimerkkejä erilaisista pelaajaa helpottavista järjestelmistä. Rakennuksen tiloja täyttävät pääasiassa monenmoiset redstone-piirit, mutta sieltä löytyy paljon muitakin pelaajien käytettävissä olevia kikkoja, kuten ovien ja arkkujen lukitsemiseen käytettävän lisäosan (Lockette) toimintamalleja.

Mikäli pelaaja keksii jotain hyödyllistä lisättävää Akatemiaan, voi hän käydä etsimässä sopivan vapaan paikan rakennuksen tiloista ja rakentamassa ideansa sinne. Muista kuitenkin kommentoida järjestelmä kylteillä siten, että muutkin tajuavat mitä sen on tarkoitus tehdä!

 

Kaupungintalo

 

Pelitcraftin hallinnon keskus. Rakennuksen alakerrasta löytyy myös serverin väestörekisteri. Jokaisen uuden pelaajan tulisi käydä lisäämässä oma kylttinsä sopivaan paikkaan arkistossa, jotta tiedämme hieman kenen kanssa pelaamme.

Kaupungintalo löytyy suoraan itään keskusta.

 

Louhos

 

Louhos on keskustan liepeillä sijaitseva materiaalin hankintapaikka, joten kyseessä on enemmänkin alue kuin yksittäinen rakennus. Louhos on serverin vanhimpia paikkoja ja sieltä on tarkoitus kerätä materiaaleja palvelimen yhteisprojekteja varten. Alueelle on jälkikäteen perustettu muun muassa eri farmeja, joita pelaavat saavat käyttää vapaasti hyödykseen kunhan muistaa ”siivota jälkensä” eli istuttaa takaisin keräämänsä antimet, jos se on vaan mahdollista.

Louhos sijaitsee itään akatemian takana, mutta helpoiten sinne pääsee joko metrolla tai komennolla /warp louhos.

 

Moblop

 

Keskustan hienompia vetonauloja on koko perheen sisähuvipuisto Moblop. Kerrostalo on Tapsa78:n taidonnäyte, josta löytyy seitsemän kerrosta haastavia sokkeloita ja taitoa vaativia tasohyppelyitä. Bonuksena toimii monimutkaisen redstone-piiristön esittely. Moblop sijaitsee pohjoiseen Noobcenteristä, jonne pääsee käteviten suuntaamalla keskusaukiolta luoteeseen  ja kulkemalla kohti kaikille tuttua putkimiestä, Mariota.

 

Ilmalaiva-asema

Keskustan warpilta koiliseen, pensaslabyrintin itäpuolella sijaitsee Pelitcraftin huippumoderni ilmalaiva-asema. Jatkuva reittiliikenne asemalla alkoi 7.7.2013, kun ilmalaiva IFS Highwind aloitti reittilennot Synk’kivelle

Lentoasema

 

Kuvia

 

Alle on koostettu kuvia muista keskustan eri nähtävyyksistä, jotka kannattaa ehdottomasti käydä tutkimassa ajan kanssa.