Kalenteri

Maailmanlopun Kalenteri

by jnisula

 

Loppu lähestyy! Katukaa syntiset!

 

Lopunajan TJ-kampana toimii Maijojen rakentama Maailmanlopun Kalenteri. Se sijaitsee n. 600m Spawnista kaakkoon (x: 1020, z: 930).

 

Varhaishistoria

 

Alunperin Kalenteri rakennettiin kevätkylvöjen ajoitukseen: siemenet piti kylvää kevätpäiväntasauksen aikaan, jolloin Hedelmällisyyden Kurpitsapäinen Mato näytti luikertelevan portaanreunoja alas aamuauringon siihen osuessa.

Paljon myöhemmin joku uskalsi sanoa, että PelitCraftissa on AINA kevätpäiväntasaus.

Eteläiset portaat ja Hedelmällisyyden Kurpitsapäinen Mato. Pikkukuvissa huipun huone ja Pyhä Kirja.

 

Keskiaika

 

Kun ikuinen kevätpäiväntasaus oli paljastunut, keksittiin Kalenterille heti muuta käyttöä: rakennettiin Alttari, jossa paljastuksen tekijä uhrautui yhteisen hyvän edessä, perimätiedon mukaan ei-niin-kovin-vapaaehtoisesti. Tästä alkoi upea perinne, jonka mukaan kaikki hermoille käyvät yksilöt uhrautuivat ja maallinen jäämistö annettiin Jätekuilun kuljetettavaksi tuonpuoleiseen. Samaan aikaan alettiin tutkimaan huipun huoneessa Pyhää Kirjaa uhrauksista saadun kokemuksen johdatelemana.

Näkymä huipulta etelään Alttarille ja Jätekuiluun.

 

Nykyaika

 

Kokemuksen karttuessa Maijat oppivat yhä kiinnostavampia ja kiinnostavampia asioita. Kuten sen, että Kalenterista loppuu päivät 21.12.2012. Silloin Kalenterin nimi muutettiin Maailmanlopun Kalenteriksi. Osa Maijoista ei kuitenkaan uskonut tähän ja niinpä hekin uhrautuivat. Osittain näiden uhrausten ansiosta Maijoille selvisi Maailmanlopun Kalenterista kummallisia yksityiskohtia. Ensinnäkin siinä on neljä sivua – kuten on vuodenaikojakin! Sattumaako, monet kysyivät. Toisekseen portaissa on kullakin sivulla 91 askelmaa ja yksi yhteinen taso huipulla, eli portaita on yhtä paljon kuin vuodessa on päiviä (4 x 91 + 1). Paitsi tänä vuonna. Joku uhrautuvainen voisi ehdottaa, että Kalenterin loppuminenkin voi siten olla päivää aiemmin…

 

Tulevaisuus

 

Maailmanlopun Kalenterin ympäristö on enimmäkseen neitseellistä erämaata, joten sinne mahtuu lisää Pseudo-Mesoamerikkalaisia rakennelmia. Kaikki vapaaehtoiset ovat tervetulleita uhr… rakentamaan uusia rakennuksia alueelle. Ainoa rajoitus on se, että näköyhteyden päähän ei saa rakentaa mitään Kalenterin ylätasanteen korkuista, vaan niiden tulee olla tätä matalempia. Myös kulkuyhteys muuhun maailmaan puuttuu. Tien rakentaminen sivistyksen pariin houkuttelisi varmasti paljon väkeä… auttamaan Pyhän Kirjan tulkinnassa.